Лимонна курка, запечена з часником
(покроковий рецепт з фото)
Промаринували курку в лимоні, на виході ви отримаєте дуже ніжне і смачне м'ясо з легким цитрусовим ароматом. Встояти перед такою стравою просто неможливо!
Здивуйте своїх домочадців, приготувавши їм на обід або вечерю таку смачну курочку. Під час приготування коштує такий аромат, що рідні самі прибіжать на кухню. Такая курочка хороша сама по себе, як самостійну страву. Але гарнір у вигляді рису зайвим не буде.
- Курячі гомілки - 8-10 штук
- Лимон - 1 штук
- Часник - 6-10 зубчиків
- Паприка мелена - 1 /2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Перець мелений - За смаком
Насамперед займіться маринадом. Подрібніть часник. Наріжте половину лимона часточками, з другої половини вичавіть сік.
Додайте оливкову олію, сіль і спеції.
Замаринуйте в цій суміші курячі гомілки і залиште на 2-3 годину.
Потім викладіть гомілки в форму для запікання, змащену маслом. Зверху розподіліть залишився маринад. Накрийте форму фольгою і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів на 40 хвилин. Потім фольгу відкрийте і готуйте страву в духовці ще хвилин 20.
Блюдо виходить фантастично смачним!
Смачного!
Смачного!