Рецепт Лимонна курка, запечена з часником фото

Лимонна курка, запечена з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Курячі гомілки
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Промаринували курку в лимоні, на виході ви отримаєте дуже ніжне і смачне м'ясо з легким цитрусовим ароматом. Встояти перед такою стравою просто неможливо!

Здивуйте своїх домочадців, приготувавши їм на обід або вечерю таку смачну курочку. Під час приготування коштує такий аромат, що рідні самі прибіжать на кухню. Такая курочка хороша сама по себе, як самостійну страву. Але гарнір у вигляді рису зайвим не буде.

  • Курячі гомілки - 8-10 штук
  • Лимон - 1 штук
  • Часник - 6-10 зубчиків
  • Паприка мелена - 1 /2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Перець мелений - За смаком
лимонна курка, запечена з часником - фото крок 1
Насамперед займіться маринадом. Подрібніть часник. Наріжте половину лимона часточками, з другої половини вичавіть сік.
лимонна курка, запечена з часником - фото крок 2
Додайте оливкову олію, сіль і спеції.
лимонна курка, запечена з часником - фото крок 3
Замаринуйте в цій суміші курячі гомілки і залиште на 2-3 годину.
лимонна курка, запечена з часником - фото крок 4
Потім викладіть гомілки в форму для запікання, змащену маслом. Зверху розподіліть залишився маринад. Накрийте форму фольгою і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів на 40 хвилин. Потім фольгу відкрийте і готуйте страву в духовці ще хвилин 20.
лимонна курка, запечена з часником - фото крок 5
Блюдо виходить фантастично смачним!
Смачного!

Схожі рецепти