Лимонна куряча грудка
(покроковий рецепт з фото)
Один з головних секретів приготування соковитої курочки (її частин і цілої тушки) - це низька температура. Вийде соковите, ніжне й ароматне м'ясо. Розповім, як приготувати лимонну курячу грудку.
Спершу запікайте курку в маринаді при низькій температурі, а потім збільште її, щоб вийшла гарна скоринка. М'ясо варто подавати відразу ж після запікання, нарізавши його шматочками. Обов'язково полийте грудки соком, який утворився в процесі приготування.
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Часник - 6 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Мелений чорний перець - За смаком
- Куряча грудка - 900 грам
1. У миску видавіть 3 столові ложки лимонного соку, наріжте скибочками залишилася половинку. Подрібніть 2 зубчики часнику, додайте його до лимонному соку, а також влийте оливкову олію, сіль і мелений перець, перемішайте.
2. Розріжте курячі грудки на 2 частини, викладіть їх в форму для запікання. Полийте курячі грудки приготовленим маринадом.
3. Викладіть навколо м'яса залишилися зубчики часнику і скибочки лимона.
4. Накрийте форму для випікання фольгою і відправте в розігріту до 135-140 градусів духовку на 90 хвилин, а через півтори години зніміть фольгу і збільшіть температуру до 210 градусів.
5. Запікайте ще близько 20 хвилин, обов'язково полийте курку отриманими соками.
6. Готову курочку дістаньте з духовки і дайте їй постояти 5-10 хвилин, потім наріжте шматочками і полийте соками. Подавайте блюдо до столу і насолоджуйтеся.