Рецепт Лимонна куряча грудка фото

Лимонна куряча грудка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Фрукти, Курка, Часник, Лимон, Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Один з головних секретів приготування соковитої курочки (її частин і цілої тушки) - це низька температура. Вийде соковите, ніжне й ароматне м'ясо. Розповім, як приготувати лимонну курячу грудку.

Спершу запікайте курку в маринаді при низькій температурі, а потім збільште її, щоб вийшла гарна скоринка. М'ясо варто подавати відразу ж після запікання, нарізавши його шматочками. Обов'язково полийте грудки соком, який утворився в процесі приготування.

  • Лимон - 1 штука
  • Оливкова олія - 1/3 склянки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Мелений чорний перець - За смаком
  • Куряча грудка - 900 грам
лимонна куряча грудка - фото крок 1
1. У миску видавіть 3 столові ложки лимонного соку, наріжте скибочками залишилася половинку. Подрібніть 2 зубчики часнику, додайте його до лимонному соку, а також влийте оливкову олію, сіль і мелений перець, перемішайте.
лимонна куряча грудка - фото крок 2
2. Розріжте курячі грудки на 2 частини, викладіть їх в форму для запікання. Полийте курячі грудки приготовленим маринадом.
лимонна куряча грудка - фото крок 3
3. Викладіть навколо м'яса залишилися зубчики часнику і скибочки лимона.
лимонна куряча грудка - фото крок 4
4. Накрийте форму для випікання фольгою і відправте в розігріту до 135-140 градусів духовку на 90 хвилин, а через півтори години зніміть фольгу і збільшіть температуру до 210 градусів.
лимонна куряча грудка - фото крок 5
5. Запікайте ще близько 20 хвилин, обов'язково полийте курку отриманими соками.
лимонна куряча грудка - фото крок 6
6. Готову курочку дістаньте з духовки і дайте їй постояти 5-10 хвилин, потім наріжте шматочками і полийте соками. Подавайте блюдо до столу і насолоджуйтеся.

Схожі рецепти