Рецепт Ідеальна лимонна курка фото

Ідеальна лимонна курка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Фрукти, Картопля, Курка, Зелень, Часник, Лимон, Маслини, Розмарин, Чебрець
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Печеня, Солоне, Кисле

Рецепт із серії ледачих. Замаринувати і забути, згадати, викласти на лист і прибрати в духовку. Всього-то й роботи. А в підсумку чудова соковита курка, з пряним лимонним ароматом, святкове і відразу з гарніром. Краса!


Замаринувати курку можна на термін від півгодини до двох діб. Чим довше маринується, тим соковитіше і насиченішим буде блюдо.

  • Курка - 1-1, 5 кілограма (ціла чи окремі частини)
  • Лимон - 1 штука
  • Маслини - 15-20 штук
  • Часник - 15 зубчиків
  • Каперсами - 2 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Чебрець - 3-4 штук (краще свіжий гілочками)
  • Розмарин свіжий - 2 штуки (гілочки)
  • Чорний перець - За смаком
  • Картопля - 0, 5- 1 кілограма (краще молодий)
  • Сіль - За смаком
ідеальна лимонна курка - фото крок 1
Добре вимийте лимон і тонко наріжте його кружечками. У зручну миску викладіть лимон, додайте маслини, каперсами, 10 зубчиків часнику цілком і ще 5 дрібно нарізаних. Додати сіль, поперчіть як слід, влийте оливкову олію, додайте гілочки чебрецю і розмарину і добре перемішайте маринад.
ідеальна лимонна курка - фото крок 2
Курку розрізати на порційні шматки або візьміть відразу курячі "запчастини". Я готувала з стегенець. Викладіть курку в миску з маринадом і добре обваляйте шматки в ньому. Ущільните, накрийте тарілкою і маринують на столі, якщо збираєтеся жарити не пізніше, ніж через годину. В іншому випадку приберіть в холодильник.
ідеальна лимонна курка - фото крок 3
За півгодини-годину до готування дістаньте курку, щоб вона зігрілася. Розкладіть шматки в змащену форму без маринаду.
ідеальна лимонна курка - фото крок 4
У маринад викладіть картоплю - смачніше і красивіше молодий в шкірці, добре вимитий і розрізаний навпіл. Добре перемішайте з маринадом і розкладіть навколо курки. Беріть картоплі побільше, скільки в форму увійде, він виходить дуже смачним!
ідеальна лимонна курка - фото крок 5
Поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте хвилин 20, до утворення легкої скоринки. Потім зменшіть нагрів до 170 градусів і запікайте до готовності. Сік при проколі повинен бути прозорим!
ідеальна лимонна курка - фото крок 6
Готову курку вийміть з духовки, накрийте форму фольгою і дайте постояти хвилин 15.
ідеальна лимонна курка - фото крок 7
Сервіруйте лимонну курку зі свіжою зеленню і помідорами.

Схожі рецепти