Ідеальна лимонна курка
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт із серії ледачих. Замаринувати і забути, згадати, викласти на лист і прибрати в духовку. Всього-то й роботи. А в підсумку чудова соковита курка, з пряним лимонним ароматом, святкове і відразу з гарніром. Краса!
Замаринувати курку можна на термін від півгодини до двох діб. Чим довше маринується, тим соковитіше і насиченішим буде блюдо.
- Курка - 1-1, 5 кілограма (ціла чи окремі частини)
- Лимон - 1 штука
- Маслини - 15-20 штук
- Часник - 15 зубчиків
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Чебрець - 3-4 штук (краще свіжий гілочками)
- Розмарин свіжий - 2 штуки (гілочки)
- Чорний перець - За смаком
- Картопля - 0, 5- 1 кілограма (краще молодий)
- Сіль - За смаком
Добре вимийте лимон і тонко наріжте його кружечками. У зручну миску викладіть лимон, додайте маслини, каперсами, 10 зубчиків часнику цілком і ще 5 дрібно нарізаних. Додати сіль, поперчіть як слід, влийте оливкову олію, додайте гілочки чебрецю і розмарину і добре перемішайте маринад.
Курку розрізати на порційні шматки або візьміть відразу курячі "запчастини". Я готувала з стегенець. Викладіть курку в миску з маринадом і добре обваляйте шматки в ньому. Ущільните, накрийте тарілкою і маринують на столі, якщо збираєтеся жарити не пізніше, ніж через годину. В іншому випадку приберіть в холодильник.
За півгодини-годину до готування дістаньте курку, щоб вона зігрілася. Розкладіть шматки в змащену форму без маринаду.
У маринад викладіть картоплю - смачніше і красивіше молодий в шкірці, добре вимитий і розрізаний навпіл. Добре перемішайте з маринадом і розкладіть навколо курки. Беріть картоплі побільше, скільки в форму увійде, він виходить дуже смачним!
Поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте хвилин 20, до утворення легкої скоринки. Потім зменшіть нагрів до 170 градусів і запікайте до готовності. Сік при проколі повинен бути прозорим!
Готову курку вийміть з духовки, накрийте форму фольгою і дайте постояти хвилин 15.
Сервіруйте лимонну курку зі свіжою зеленню і помідорами.