Ідеальна відварна куряча грудка
(покроковий рецепт з фото)
Куряче м'ясо часто використовують для салатів, закусок і інших страв, тому варто знати, як приготувати ідеальну відварну курячу грудку. Вона вийде соковита і ніжна, тому можна їсти її так.
Якщо зробити смачний бульйон при варінні, то куряча грудка вбере в себе всі соки і аромати. Ви можете готову грудку нарізати шматочками і є прямо так чи використовувати для інших страв. Скористайтеся градусником для вимірювання внутрішньої температури грудки, тоді ви точно будете знати, чи готова вона чи ні.
- Вода - За смаком
- Сіль - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний перець горошком - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Куряча грудка - 2 штуки
1. Промийте і очистіть від шкури курячі грудки. Покладіть курячі грудки в каструлю.
2. Налийте в каструлю воду, щоб вона покрила курячі грудки на 2 пальця.
3. Помийте і наріжте лимон, поріжте його часточками. Почистіть і подрібніть часник. Покладіть наскільки часточок лимона в каструлю, додайте також перець, лавровий лист, сіль і часник.
4. Доведіть на середньому вогні курячі грудки до кипіння, якщо в подальшому ви будете використовувати бульйон, то періодично знімайте піну при приготуванні.
5. Як тільки бульйон почав кипіти, зробіть мінімальний вогонь, накрийте кришкою і варіть протягом 8-15 хвилин.
6. Перевірте готовність за допомогою миттєвого термометра, температура готової курячої грудки 73 ступеня.
7. Дістаньте з бульйону приготовлену курячу грудку, остудіть її.
8. Курячі грудки можна використовувати відразу або надішліть в холодильник на 5 днів. Нарізану грудку можна заморозити і зберігати близько 4 місяців.