Рецепт Ідеальна відварна куряча грудка фото

Ідеальна відварна куряча грудка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Фрукти, Курка, Лимон, Куряча грудка
Дієтичне харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Куряче м'ясо часто використовують для салатів, закусок і інших страв, тому варто знати, як приготувати ідеальну відварну курячу грудку. Вона вийде соковита і ніжна, тому можна їсти її так.

Якщо зробити смачний бульйон при варінні, то куряча грудка вбере в себе всі соки і аромати. Ви можете готову грудку нарізати шматочками і є прямо так чи використовувати для інших страв. Скористайтеся градусником для вимірювання внутрішньої температури грудки, тоді ви точно будете знати, чи готова вона чи ні.

  • Вода - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 2 зубчики
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний перець горошком - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Куряча грудка - 2 штуки
ідеальна відварна куряча грудка - фото крок 1
1. Промийте і очистіть від шкури курячі грудки. Покладіть курячі грудки в каструлю.
ідеальна відварна куряча грудка - фото крок 2
2. Налийте в каструлю воду, щоб вона покрила курячі грудки на 2 пальця.
ідеальна відварна куряча грудка - фото крок 3
3. Помийте і наріжте лимон, поріжте його часточками. Почистіть і подрібніть часник. Покладіть наскільки часточок лимона в каструлю, додайте також перець, лавровий лист, сіль і часник.
ідеальна відварна куряча грудка - фото крок 4
4. Доведіть на середньому вогні курячі грудки до кипіння, якщо в подальшому ви будете використовувати бульйон, то періодично знімайте піну при приготуванні.
ідеальна відварна куряча грудка - фото крок 5
5. Як тільки бульйон почав кипіти, зробіть мінімальний вогонь, накрийте кришкою і варіть протягом 8-15 хвилин.
ідеальна відварна куряча грудка - фото крок 6
6. Перевірте готовність за допомогою миттєвого термометра, температура готової курячої грудки 73 ступеня.
ідеальна відварна куряча грудка - фото крок 7
7. Дістаньте з бульйону приготовлену курячу грудку, остудіть її.
ідеальна відварна куряча грудка - фото крок 8
8. Курячі грудки можна використовувати відразу або надішліть в холодильник на 5 днів. Нарізану грудку можна заморозити і зберігати близько 4 місяців.

Схожі рецепти