Лимонна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Лимонна запіканка з рікоттою - це дуже смачно! Рікотту часто називають сиром, але насправді це щось схоже більше на сир. Запіканка виходить ніжна, смачна і неймовірно ароматна!
Смачна домашня запіканка з привабливим цитрусовим ароматом і ніжною текстурою сподобається всім. Рікотта надає випічці свій неповторний смак, а завдяки масі корисних речовин, якими вона володіє, робить це блюдо ще й відповідним навіть для дитячого столу. Подавати можна випічку як в теплом, так і в охолодженому вигляді, а приготувати лимонну запіканку не складе особливих труднощів. Все дуже просто і без особливого клопоту!
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Rikotta - 250 грам
- Борошно - 170 грам
- Лимон - 1 штука
Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь дістаньте і розм'якшіть при кімнатній температурі.
З'єднайте масло і цукор. Збийте.
Відокремте жовтки від білків і по одному додайте до збитого масла.
Додайте рикотту.
Трохи збийте до однорідності і додайте борошно, цедру одного лимона і сік половини лимона.
Перемішайте. В окремій мисці збийте білки з сіллю до стійких піків і частинами додайте до тесту.
Кожен раз перемішайте тісто акуратно лопаткою або ложкою рухами зверху вниз. Форму для випічки змастіть маслом і викладіть готове тісто. Розрівняйте верх і відправте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30-40 хвилин.
Лимонна запіканка готова.
За бажанням посипте запіканку цукровою пудрою і подавайте до столу, нарізавши на порційні шматочки. Смачного!