Рецепт Лимонна запіканка фото

Лимонна запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Лимон
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Запіканка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 50 хв.

Лимонна запіканка з рікоттою - це дуже смачно! Рікотту часто називають сиром, але насправді це щось схоже більше на сир. Запіканка виходить ніжна, смачна і неймовірно ароматна!

Опис приготування:

Смачна домашня запіканка з привабливим цитрусовим ароматом і ніжною текстурою сподобається всім. Рікотта надає випічці свій неповторний смак, а завдяки масі корисних речовин, якими вона володіє, робить це блюдо ще й відповідним навіть для дитячого столу. Подавати можна випічку як в теплом, так і в охолодженому вигляді, а приготувати лимонну запіканку не складе особливих труднощів. Все дуже просто і без особливого клопоту!

  • Яйце - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 90 грам
  • Rikotta - 250 грам
  • Борошно - 170 грам
  • Лимон - 1 штука
лимонна запіканка - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь дістаньте і розм'якшіть при кімнатній температурі.
лимонна запіканка - фото крок 2
З'єднайте масло і цукор. Збийте.
лимонна запіканка - фото крок 3
Відокремте жовтки від білків і по одному додайте до збитого масла.
лимонна запіканка - фото крок 4
Додайте рикотту.
лимонна запіканка - фото крок 5
Трохи збийте до однорідності і додайте борошно, цедру одного лимона і сік половини лимона.
лимонна запіканка - фото крок 6
Перемішайте. В окремій мисці збийте білки з сіллю до стійких піків і частинами додайте до тесту.
лимонна запіканка - фото крок 7
Кожен раз перемішайте тісто акуратно лопаткою або ложкою рухами зверху вниз. Форму для випічки змастіть маслом і викладіть готове тісто. Розрівняйте верх і відправте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30-40 хвилин.
лимонна запіканка - фото крок 8
Лимонна запіканка готова.
лимонна запіканка - фото крок 9
За бажанням посипте запіканку цукровою пудрою і подавайте до столу, нарізавши на порційні шматочки. Смачного!

Схожі рецепти