Сирний суп з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Коли я вперше готувала цей суп, я й уявити не могла, наскільки смачним він вийде. Ніжний сирно-вершковий смак в поєднанні з ніжною курочкою і яскравою морквиною - це дуже смачно, повірте!
Придивіться до інгредієнтів цього супу, з нехарактерних тільки плавлений сир, все інше - то, що ми зазвичай кладемо в суп: картопля, цибуля, морква, курка. Але ось плавлений сир настільки змінює смак супу, що він стає просто неймовірно смачним. Впевнена, його навіть в ресторанах подавати можна! Сирний суп з морквою не дарма називається саме так, вірніше - не дарма морквина варто в самій назві, її в супі має бути обов'язково багато, вона дає відмінний смак супу, я б навіть сказала, що злегка пряний. Читайте далі мій детальний рецепт, як приготувати сирний суп з морквою і неодмінно готуйте! хай щастить!
- Картопля - 300 грам
- Куряча грудка - 250 грам
- Сир плавлений - 150 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (орегано, перець)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Очистіть і промийте всі овочі (картопля, цибулю і моркву). Курячі грудки попередньо відваріть до готовності в злегка підсоленій воді.
Картопля поріжте на невеликі шматочки довільної форми.
Моркву натріть на дрібній тертці. Я дуже люблю, коли моркви в цьому супі багато, вона прекрасно поєднується з сиром. Завжди я використовую кілька морквин, одну з яких кладу в суп цілої, потім її дістаю і використовую для прикраси. Цибуля в суп я також кладу цілим, а в кінці дістаю, свій смак він вже віддав.
М'який плавлений сир поріжте на кубики, так йому легше буде розплавитися в супі.
Отже, в киплячу воду кладемо картоплю, цибуля, морква (и натертую, і цілу), а також попередньо відварену і порізану на шматочки курячу грудку. Варіть суп на середньому вогні після закипання 20 хвилин, за цей час і картопля, і цибулю, і морква повинні проваритися і стати м'якими, якщо ж цього не сталося, то поваріть ще трохи. Коли всі овочі будуть готові, відправте в суп плавлений сир, посоліть і додайте улюблені спеції, мені дуже подобаються в цьому супі щіпка запашного перцю і трохи орегано. Добре перемішайте і проваріть суп ще 3-5 хвилин, поки сир повністю не розплавиться і суп не стане красиво-білим.
Сирний суп з морквою готовий. Перед подачею не забудьте вийняти цибулю, щоб він нікому не попався в тарілку. Подавайте сирний суп гарячим, прикрасивши зеленню. Приємного!