Салат сирний з часником і морквою
(покроковий рецепт з фото)
У кулінарних нотатках можна знайти десятки різних салатів: складні і прості, багатокомпонентні, вишукані, дорогі і доступні. Розповім про рецепт, як приготувати салат сирний з часником і морквою.
Для святкового столу такий салат не підійде, а ось в якості закуски або швидкого страви до вечері - в самий раз. Він поживний і смачний, добре підійде до гарніру з каш, макаронів або картоплі. Всі інгредієнти використовуються в сирому вигляді, тому приготування не займе багато часу.
- Морква - 2 штуки
- Сир - 250 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Болгарський перець - За смаком (для прикраси)
1. Морква використовую сиру. Чищу її та мою, потім подрібнюю на крупній тертці.
2. Твердий сир попередньо відправляю в морозильну камеру, потім подрібнюю його на крупній тертці.
3. Чищу зубчики часнику і подрібнюю їх за допомогою преса.
4. У миску перекладаю подрібнену моркву, твердий сир і часник, кладу трохи майонезу і солю.
5. Ретельно перемішую всі інгредієнти і відправляю в холодильник на 15 хвилин для настоювання.
6. Готовий салат прикрашаю кубиками різнобарвного болгарського перцю, гілочкою зелені і подаю до столу.