Сирний десерт «стара Рига»
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів солодкого у мене відмінний рецепт десерту з сиру і ананасів. Він стане гарною заміною жирним тортів та тістечок.
Десерт "намагаюся Рига" незвичайно ніжний і дуже смачний. По суті це чудове суфле, яке підійде дорослим і дітям, в будні і на святковий стіл. Такий десерт можна приготувати і порційно, в окремих формочках. Щоб десерт був менш калорійним, беріть сир, згущене молоко і сметану низької жирності.
- Сир - 400 грам
- Ананаси - 300 грам (консервовані)
- Згущене молоко - 100 грам
- Крем - 120 грам
- Желатин - 20 грам

Підготуйте інгредієнти для десерту.

У миску викладіть сир.

Додайте згущене молоко.

Викладіть сметану в миску з сиром і згущеним молоком.

Сирну масу добре збийте блендером до консистенції густого крему.

Желатин замочити в сиропі з банки з ананасами. Дайте набрякнути протягом 10-15 хвилин.

Розтопіть набряклий желатин в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Охолодіть до кімнатної температури. Додайте в сирну масу і ретельно перемішайте.

Консервовані ананаси наріжте невеликими шматочками, але не дуже дрібно.

Викладіть нарізані ананаси в миску з сирною масою і желатином.

Перемішайте всі інгредієнти.

Приготований десерт викладіть в форму. Надішліть в холод до повного застигання на кілька годин. Можна на ніч.

Коли десерт застигне, викладіть його на тарілку.

Розріжте десерт "стара Рига" на порції і подавайте до столу.

Сподіваюся, цей десерт сподобається вам і вашим близьким.