Сирний десерт «стара Рига»
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів солодкого у мене відмінний рецепт десерту з сиру і ананасів. Він стане гарною заміною жирним тортів та тістечок.
Десерт "намагаюся Рига" незвичайно ніжний і дуже смачний. По суті це чудове суфле, яке підійде дорослим і дітям, в будні і на святковий стіл. Такий десерт можна приготувати і порційно, в окремих формочках. Щоб десерт був менш калорійним, беріть сир, згущене молоко і сметану низької жирності.
- Сир - 400 грам
- Ананаси - 300 грам (консервовані)
- Згущене молоко - 100 грам
- Крем - 120 грам
- Желатин - 20 грам
Підготуйте інгредієнти для десерту.
У миску викладіть сир.
Додайте згущене молоко.
Викладіть сметану в миску з сиром і згущеним молоком.
Сирну масу добре збийте блендером до консистенції густого крему.
Желатин замочити в сиропі з банки з ананасами. Дайте набрякнути протягом 10-15 хвилин.
Розтопіть набряклий желатин в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Охолодіть до кімнатної температури. Додайте в сирну масу і ретельно перемішайте.
Консервовані ананаси наріжте невеликими шматочками, але не дуже дрібно.
Викладіть нарізані ананаси в миску з сирною масою і желатином.
Перемішайте всі інгредієнти.
Приготований десерт викладіть в форму. Надішліть в холод до повного застигання на кілька годин. Можна на ніч.
Коли десерт застигне, викладіть його на тарілку.
Розріжте десерт "стара Рига" на порції і подавайте до столу.
Сподіваюся, цей десерт сподобається вам і вашим близьким.