Сирна равлик
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг "сирна равлик" улюблений багатьма російськими сім'ями, особливо представниками молодшого покоління. Мамам ж він подобається за простоту приготування і його калорійність.
Тісто будемо використовувати листкове. Сир треба натерти на тертці, сосиски нарізати кружечками. Загортаємо сосиски з сиром в тісто і запікаємо. Замість Іра - для змащення тесту - можна використовувати кефір або тільки збите яйце. Запікаємо і насолоджуємося! хай щастить!
- Упаковка листкового тіста - 1 штука
- Сир "російський" - 100 грам
- Йогурт - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Шматочок вершкового масла - 1 штука
У приготуванні цієї страви немає нічого складного, тут потрібно тільки терпіння і посидючість. Для початку потрібно потерти на крупній тертці сир. До речі, якщо у вас є який-небудь ропні сир, наприклад, бринза, то його теж можна натерти на тертці і потім змішати його з іншим сиром.
Щоб пиріг вийшов ситніше, разом з сиром в начинку ми додамо нарізані сосиски.
Візьміть тісто і розріжте на смужки. Ширина кожної смужки приблизно 7 см, а довжина приблизно 20 см. За допомогою качалки розкачайте смужки тесту. Не тисніть сильно, це важливо. Тонкі смужки робити не потрібно, вони швидко порвуться. Потім по смужці рівномірно розподіляємо начинку: сир з ковбасою.
Тепер лист з ковбасою і сиром звертаємо акуратно равликом, а кінці щільно защипуємо.
Форму для випікання потрібно викласти пергаментним папером і змастити її вершковим маслом. З першої трубочки потрібно зробити невелику равлика, це буде середина вашої булочки. Равлика покладіть в середину форми. Далі викладаємо равлика, обертаючи серединку вийшла "ковбаскою" .
Тим часом потрібно збити айран з яйцем.
Отриманою сумішшю потрібно рясно змастити пиріг.
По бажанню, равлика можна посипати насінням кунжуту. Випікати потрібно приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів. Дайте булочці трохи охолонути, після цього вже їжте.