Сир «Labne» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.
Хочете спробувати натуральне, апетитне ласощі на основі йогурту? Тоді рецепт приготування сиру"Лабна" варто обов'язково варто взяти на замітку.
Опис приготування:
Рецепт приготування сиру"Лабна" в домашніх умовах дивно простий. Апетитний і ніжний, його можна зробити не тільки з натурального йогурту без добавок, але і з соєвого, наприклад. Від спецій, які будуть використовуватися, залежить і смак готового сиру. Його можна зробити пряним, солоним або остреньким.
- Йогурт - 600-800 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка (паприка, koriandr, сушена зелень і т.Д.)
- Цедра лимона або апельсина - 1 щіпка
1. Йогурт викласти в мисочку і посолити за смаком. Також рецепт приготування сиру"Лабна" в домашніх умовах можна злегка змінити, зробивши його солодким. Додати спеції за смаком і як слід перемішати.
2. Підготувати друшляк, який потрібно застелити марлею, складеної в кілька разів або спеціальною тканиною.
3. Перекласти йогурт в марлю.
4. Щільно зав'язати краю, намагаючись притискати йогурт до тканини. Зверху перевернути тарілку відповідного розміру.
5. Надіслати друшляк, поставивши під нього тарілку, щоб стікала рідина, в холодильник. Класичний рецепт сиру"Лабна" в домашніх умовах передбачає витримку в холодильнику від 15 до 48 годин.
6. Дістати вийшов сир і перекласти в миску.
7. На даному етапі можна додати цедру цитрусових, свіжу зелень і інші апетитні родзинки.
8. Накрити тарілку харчовою плівкою і відправити в холодильник. Варіантів, як зробити сир"Лабна" в домашніх умовах існує дуже багато, але витримати його зі спеціями потрібно як мінімум 3-4 дня.
9. Потім можна сформувати з сиру маленькі кульки, побризкати їх оливковою олією і іншими спеціями і відправити в щільно закривається скляну банку. Так сир можна зберігати довше.