Сік з калини
(покроковий рецепт з фото)
Натуральні сезонні вітаміни доступні дуже короткий проміжок часу. Домашні заготовки - відмінний спосіб зберегти їх на цілий рік. Презентую вам класний рецепт з корисною та смачною калиною.
Розповім вам, як приготувати сік з калини. Це концентрована, насичена заготівля, яку перед вживанням потрібно розводити водою для більш оптимального смаку. Такий сік чудово зберігається в холодильнику і в темному прохолодному місці. Натуральний, корисний, вітамінний напій для дітей та дорослих. У період застуд він просто незамінний!
- Калина - 4 кілограма
- Цукор - 4 кілограма
1. Для цього рецепта знадобиться всього 2 інгредієнта: ягоди калини і цукор. Кількість - з розрахунку 1 до 1.
2. Ягоди промийте та висушіть.
3. Обберіте ягоди. Далі потрібно вичавити сік. Використовуйте будь-яку техніку, яка є в вас під рукою. Якщо нічого немає, складіть ягоди в марлю і потовчіть. Після вичавіть марлю, щоб відокремити макуха від соку.
4. Чистий сік без кісточок і шкурок готовий.
5. Всипте в нього цукру рівно стільки ж, скільки у вас було ягід до обробки.
6. Перемішайте і залиште на ніч, щоб цукор повністю розчинився. Ніякої варіння, щоб зберегти максимум вітамінів!
7. Усе, цукор повністю розчинився і сік можна розливати по стерилізованим баночках.