Компот з калини і яблук
(покроковий рецепт з фото)
Така чудова ягода, як калина, давно цінується в народі своїми лікувальними властивостями. Навесні і влітку нас радує кольором, а восени - яскравими червоними ягодами з великою кількістю корисних речовин.
Цілющими якостями калина зобов'язана своєму насиченому корисними речовинами складу. Високий вміст аскорбінової кислоти та інших антиоксидантів робить ягоди калини незамінним помічником у боротьбі з простудними захворюваннями, особливо в період епідемій ТРОЯНД.
- Калина червона - 1 пучок
- Вода - 3 L
- Яблука - 300 грам (сушені)
- Цукор - За смаком
- Шипшина - 1 Склянка (сушений)
Сушку яблук потрібно вимити. Я використовую друшляк з великими отворами. Промиті яблука викладіть у велику каструлю.
Пучок калини у мене покупної. Вони, хто вирощують вдома, можуть взяти стільки калини, скільки їм подобається. Готовий компот матиме більш яскравий або менш яскравий смак. Отже, калину помістіть до яблук. Я використовую калину разом з гілочками.
Додаємо промитий сушений (або свіжий) шипшина.
Заливаємо все водою. Ставимо на вогонь, і даємо закипіти. Після закипання варимо ще 10-15 хвилин. Сушка повинна добре виварити.
У самому кінці в компот додаємо цукор за смаком. У мене пішло 6 ст. Ложок на такий об'єм рідини. Даємо закипіти - і вимикаємо. Готовий компот з калини і яблук розливаємо по чашках і подаємо до столу.