Рецепт Компот з калини і яблук фото

Компот з калини і яблук
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Фрукти , Яблука , Калина
Дієтичне харчування
На швидку руку
Напої , Компоти
Кількість порцій: 20
Час приготування: 30 хв.

Така чудова ягода, як калина, давно цінується в народі своїми лікувальними властивостями. Навесні і влітку нас радує кольором, а восени - яскравими червоними ягодами з великою кількістю корисних речовин.

Опис приготування:

Цілющими якостями калина зобов'язана своєму насиченому корисними речовинами складу. Високий вміст аскорбінової кислоти та інших антиоксидантів робить ягоди калини незамінним помічником у боротьбі з простудними захворюваннями, особливо в період епідемій ТРОЯНД.


  • Калина червона - 1 пучок
  • Вода - 3 L
  • Яблука - 300 грам (сушені)
  • Цукор - За смаком
  • Шипшина - 1 Склянка (сушений)
компот з калини і яблук - фото крок 1
Сушку яблук потрібно вимити. Я використовую друшляк з великими отворами. Промиті яблука викладіть у велику каструлю.
компот з калини і яблук - фото крок 2
Пучок калини у мене покупної. Вони, хто вирощують вдома, можуть взяти стільки калини, скільки їм подобається. Готовий компот матиме більш яскравий або менш яскравий смак. Отже, калину помістіть до яблук. Я використовую калину разом з гілочками.
компот з калини і яблук - фото крок 3
Додаємо промитий сушений (або свіжий) шипшина.
компот з калини і яблук - фото крок 4
Заливаємо все водою. Ставимо на вогонь, і даємо закипіти. Після закипання варимо ще 10-15 хвилин. Сушка повинна добре виварити.
компот з калини і яблук - фото крок 5
У самому кінці в компот додаємо цукор за смаком. У мене пішло 6 ст. Ложок на такий об'єм рідини. Даємо закипіти - і вимикаємо. Готовий компот з калини і яблук розливаємо по чашках і подаємо до столу.

Схожі рецепти