Наливка з калини
(покроковий рецепт з фото)
Їсти ці корисні ягоди в свіжому вигляді зможе не кожен, а ось настоянка з калини виходить відмінна. Так чому б нам не приготувати цей напій, адже в господарстві він завжди стане в нагоді.
Ми не часто робимо наливки, але коли урожай ягід виходить багатий, частина пускаємо на варення і компоти, а з інших робимо ось такі домашні напої. Цей рецепт приготування наливки з калини дуже простий, а сама ягода для цього підходить ідеально, адже смак у неї гіркувато-кислий. Тому ви можете додати трохи цукру в наливку, хоча особисто я його не кладу, на мій погляд, і так виходить дуже смачно. А коли у вас буде якесь свято, то ви просто дістанете пляшку наливки і почастуєте друзів відмінним напоєм власного виробництва, адже тепер ви знаєте, як приготувати наливку з калини в домашніх умовах.
- Калина - 600 грам
- Вода - 700 мілілітрів
- Цукор - За смаком
Для початку ретельно промиваємо ягоди під холодною водою і перебираємо їх.
Потім акуратно, не пошкоджуючи ягоди, відокремлюємо їх від гілочок і перекладаємо в чисту банку, вона повинна бути заповнена приблизно на 2/3.
Якщо хочете, то додайте цукор грам 150-200. Заливаємо калину повністю горілкою, закриваємо пляшку і струшуємо її. Ми залишаємо наливку в теплому місці на 2 місяці, раз на два тижні пляшку необхідно струшувати. Готову наливку краще подавати в охолодженому вигляді.