Швидкий пиріг «хвилин» на пательні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам раптом захотілося з'їсти що-небудь смачненьке, зовсім не обов'язково бігти в магазин, з цим рецептом ви з легкістю приготуєте смачний пиріг всього за пів години, а може навіть і швидше.
Цей чудовий рецепт приготування швидкого пирога "хвилинка" на сковороді підійде як для літнього часу, коли багато свіжих ягід, так і для зими, адже ви можете використовувати в ньому заморожені ягідки. Такий пиріг можна з легкістю зробити прямо перед роботою і попити чайок зі свіжою випічкою або дати його дитині з собою в школу на обід. До речі, незважаючи на присутність у складі майонезу, пиріг виходить досить легкий і не зашкодить вашій фігурі, якщо їсти його в помірних кількостях. Загалом, у цього простого рецепту швидкого пирога "хвилинка" на сковороді є маса плюсів, впевнена, ви знайдете йому гідне застосування.
- Смородина чорна заморожена - 150 грам (або будь-які інші ягоди)
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 40 грам
- Майонез пісний - 100 грам
- Борошно - 20 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - - За смаком (для змащення)
Отже, розбиваємо в глибоку миску яйце і додаємо до нього майонез, гарненько все перемішуємо.
В отриману масу насипаємо половину від усього цукру і пів ложки соди, знову все перемішуємо.
Тепер невеликими порціями додаємо борошно і замішуємо тісто, воно повинно вийти за консистенцією як сметана.
Виливаємо тісто на змащену олією розігріту сковороду і викладаємо на нього смородину, посипаємо ягоди цукром.
Накриваємо сковороду кришкою і готуємо пиріг 15-20 хвилин на слабкому вогні.
Після закінчення часу протикаємо пиріг в кількох місцях сірником, щоб перевірити його готовність. Якщо сірник залишиться суха, значить пиріг повністю готовий, і ви можете насолодитися його відмінним смаком. Приємного всім апетиту!