Картопля «по французьки» на пательні
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто не любить картопля з м'ясом? Класичне поєднання продуктів завжди виграшно. Тому існує маса варіантів, які можуть сподобатися багатьом людям з різними смаками.
Наприклад, якщо ви будете знати, як приготувати картоплю "по-французьки" на пательні, то у вас завжди буде смачна страва на вечерю. Також воно підійде для святкової вечері. Сир відмінно доповнює такі гарячі страви. Деякі ще додають помідори. Але у мене їх не було під рукою.
- Вершкове масло - 50 грам
- Свинина для відбивних - 300 грам
- Майонез - 150 грам
- Твердий сир - 150 грам
- Картопля - 7 штук
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
М'ясо промийте, обсушити і наріжте товщиною в 1 см.
Кожен шматок добре відбийте молоточком.
Картопля почистіть і помийте. Наріжте його пластинками в 3 мм.
Лук почистіть і наріжте півкільцями.
Тепер зберіть блюдо. Сковороду без ручки змастіть маслом. На її дно покладіть картоплю, не забудьте його посолити.
Далі розподіліть відбивні. Перець і посоліть їх.
Потім покладіть шар цибулі і картопля. Не забудьте все посолити.
Змастіть картопля майонезом. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Запікайте блюдо протягом 40 хвилин. Але потім не вимикайте духовку.
Потім натріть сир. Додайте його до гарячого (посипте зверху), і готуйте ще 5-10 хвилин. Смачного!