Торт «хвилин» на пательні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 35 хв.
Домашня випічка хороша тим, що вона може бути простий, швидкої, але при цьому неймовірно смачною. Хочете дізнатися дуже вдалий рецепт тортика без використання духовки? Тоді вирушайте на кухню.
Опис приготування:
Хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати торт"Хвилинка" на пательні. Він хороший тим, що ви можете використовувати багато різних кремів, так як коржі відмінно поєднуються як зі згущеним молоком, вершками, так і з заварним або фруктовим кремом, наприклад. Такий рецепт виручить тих, у кого під рукою немає духовки, але є бажання зробити що-небудь солоденьке до чаю. Обов'язково рекомендую спробувати!
- Яйце - 2 штуки(+ 3 в заварний крем)
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка(+ 1 стакан в крем)
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам(+ 100 грам в крем)
- Какао - 50 грам
- Борошно - 2 склянки(+ 2 ст.Л)
- Ароматні спеції - За смаком (ваніль, обкладинка, кардамон і TD)
- Молоко - 1 літр (в вершках)
- Банан - 3 штуки (в вершках)
- Лимон - 1 штука (по бажанню)
1. Для початку розповім, як зробити тісто на коржі. У кефір відправте соду і залиште все разом на пару хвилин.
2. Яйця збийте з цукром.
3. Додайте розтоплене і охолоджене трохи вершкове масло.
4. Влийте кефір і перемішайте.
5. Всипте просіяне борошно.
6. Слідом просійте какао і спеції (якщо використовуєте).
7. Ретельно перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто.
8. Тепер можна розігріти сковороду, налити трохи тіста і смажити коржі на повільному вогні під кришкою. На кожен піде по кілька хвилин.
9. Смажте, поки не закінчиться тісто. Ось такі апетитні шоколадні коржі вийшли в результаті!
10. Крем ви можете вибрати будь-який. Я хочу запропонувати заварний з бананом. Для початку з'єднайте яйця з цукром, збийте і додайте пару ложок борошна. Влийте молоко і поставте все на вогонь. Уварова крем, помішуючи безперервно.
11. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з очищеними бананами.
12. І збийте все до однорідності.
13. З'єднайте з заварним кремом і перемішайте. При бажанні додайте сік лимона, щоб відтінити солодкий смак.
14. Поки дожарівать коржі, крем встигне добре охолонути.
15. А після залишиться перемазати коржі кремом.
16. Зберіть торт і дайте йому трохи постояти, щоб він просочився.
17. Перед подачею при бажанні прикрасьте тортик. Приємного чаювання!