Торт «Наполеон» на пательні
(покроковий рецепт з фото)
Ви знали, що класичний і улюблений багатьма тортик можна зробити без використання духовки? Про всяк випадок рекомендую взяти цей класний рецепт на замітку, а раптом знадобиться коли-небудь? :)
Хочу розповісти вам, як приготувати торт "наполеон" на пательні, а це, між іншим, легко і просто. Це варіант в кінцевому рахунку мало чим відрізняється від оригіналу, правда. Але багатьом з пічкою працювати простіше, ніж з духовкою, наприклад.
- Борошно - 1 кілограм (приблизно)
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль і сода - 1 щіпка
- Яйце - 2 штуки (крем
) - Молоко - 1 Склянка (крем)
- Цукор - 3/4 склянки (крем)
- Вершкове масло - 300 грам (крем)
- Згущене молоко - 200 грам (крем)
1
1. Насамперед потрібно замісити тісто. Яйце з'єднайте з цукром і розм'якшеним вершковим маслом. Збийте до однорідності, додайте гашене соду і сіль, молоко і просіяне борошно.
2
2. Тісто має вийти м'яким, НЕ липнути до рук, але і не дуже щільним! Борошно всипати невеликими порціями, щоб контролювати консистенцію тесту. Готове тісто розділити на 15-20 однакових шматочків.
3
3. Кожен розкачати тонко, виріжте коло за допомогою тарілки або кришки, наприклад. Обсмажте на сковороді з двох сторін під кришкою.
4
4. Коржі складайте під чистим рушником, щоб вони не підсихали.
5
5. Для приготування крему збийте яйця з цукром. На вогні доведіть до кипіння молоко. Влийте тонкою цівкою яйця, постійно помішуючи. Проваріть пару хвилин.
6
6. Зніміть крем з вогню, введіть масло і збийте все до пишності.
7
7. В кінці додайте згущене молоко і ще раз збийте. Усе, крем готовий. Значить, можна Перемащуємо коржі і залишати тортик просочуватися.
8
8. Готовий тортик змастіть з усіх боків кремом, що залишився і присипте обрізками коржа.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!