Рецепт Торт «сметанник» на пательні фото

Торт «сметанник» на пательні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Сметанник
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Торт без випічки - кращий варіант для тих, у кого немає доступу до духовки. Подивіться, як приготувати торт"Сметанник" на пательні - відмінну альтернативу листковим тортам з спеченими коржами.

Опис приготування:

Сметанний крем хороший тим, що його легко приготувати і він відмінно просочує будь-який вид коржів. Для приготування такого крему раджу вам брати більш жирну сметану, так як її буде легше збити в густий крем. Цукор для крему можна замінити цукровою пудрою - так крем стане ніжнішим і повітряним. Обов'язково випікайте коржі на помірному вогні, щоб тісто пропеклося, але схили.

  • Борошно - 350-380 грам
  • Крем 20% - 200 грам
  • Крем (в вершках) - 600 грам
  • Цукор - 380 грам(200г в тісто, 180г в крем)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Печиво - 10-15 штук (для прикраси)
торт
1. Приготуйте тісто: сметану 20% жирності перемішайте з цукром. В окремій мисці змішайте просіяне борошно з розпушувачем. Додайте сухі інгредієнти до сметани і перемішайте.
торт
2. Замісити м'яке еластичне тісто. Розділити тісто 8 частин, кожну скачайте в кульку. На присипаної борошном поверхні розкачайте кожну кульку в коло діаметром 20-22 см.
торт
3. З обрізків також скачайте кульки і розкачайте їх в коло. Випікайте коржі на сухій сковороді на помірному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Для крему збийте міксером сметану з цукром.
торт
4. Отримані кремом змастіть коржі і зберіть торт, також змастивши боки і верх торта. Для прикраси розкришите печиво і обсипте їм боки і верх торта. Залиште торт в холодильнику на ніч. Смачного!

Схожі рецепти