Торт «сметанник» на пательні
(покроковий рецепт з фото)
Торт без випічки - кращий варіант для тих, у кого немає доступу до духовки. Подивіться, як приготувати торт "сметанник" на пательні - відмінну альтернативу листковим тортам з спеченими коржами.
Сметанний крем хороший тим, що його легко приготувати і він відмінно просочує будь-який вид коржів. Для приготування такого крему раджу вам брати більш жирну сметану, так як її буде легше збити в густий крем. Цукор для крему можна замінити цукровою пудрою - так крем стане ніжнішим і повітряним. Обов'язково випікайте коржі на помірному вогні, щоб тісто пропеклося, але схили.
- Борошно - 350-380 грам
- Крем 20% - 200 грам
- Крем (в вершках) - 600 грам
- Цукор - 380 грам(200г в тісто, 180г в крем)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Печиво - 10-15 штук (для прикраси)
1. Приготуйте тісто: сметану 20% жирності перемішайте з цукром. В окремій мисці змішайте просіяне борошно з розпушувачем. Додайте сухі інгредієнти до сметани і перемішайте.
2. Замісити м'яке еластичне тісто. Розділити тісто 8 частин, кожну скачайте в кульку. На присипаної борошном поверхні розкачайте кожну кульку в коло діаметром 20-22 см.
3. З обрізків також скачайте кульки і розкачайте їх в коло. Випікайте коржі на сухій сковороді на помірному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Для крему збийте міксером сметану з цукром.
4. Отримані кремом змастіть коржі і зберіть торт, також змастивши боки і верх торта. Для прикраси розкришите печиво і обсипте їм боки і верх торта. Залиште торт в холодильнику на ніч. Смачного!