Шведська запіканка з лососем
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вашій увазі картопляно-рибну запіканку. Риба і овочі тут запікаються в найніжніших вершках з кропом. Це завжди безпрограшна комбінація. Всім раджу приготувати!
Так як це блюдо традиційне шведське, то рекомендую Вам точно дотримуватися рецептуру і технологію приготування. Багатий смак запіканки Вас обов'язково порадує!
- Лосось - 250 грам
- Картопля - 2 штуки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 30 грам
- Кріп - За смаком
- Борошно пшеничне - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Рибу помийте, відокремте від кісток і наріжте шматочками.
2. Картопля почистіть і наріжте кружальцями.
3. Лук наріжте пір'ям, часник брусочками.
4. Обсмажте цибулю і часник з додаванням олії.
5. Акуратно перемішайте рибу, картопля і зажарку. Додати сіль, поперчіть.
6. Викладіть у жароміцних форму.
7. Змішайте вершки, борошно і нарізаний кріп. Не забудьте посолити.
8. Вилийте у форму. Збризніть лимонним соком. Запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці близько 30 хвилин.
9. Смачного!