Рецепт Шурпа з зайця фото

Шурпа з зайця
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо , Зайчатина
Дієтичне харчування
На обід , На природу
Супи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У Татарстані знають толк в їжі і пропоную рецепт шурпи з зайця. Виходить досить простий і ситний суп. Шурпа готується на природі, найкраще її варити в казані, щоб все було по фен-шую =)

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування шурпи з зайця. Шурпа готувалася на природі в казані. Вийшло дуже смачно, звичайно ж, з блюдом доведеться трішечки попариться, але воно того варто! Апетитна і ароматна шурпа - це не просто супчик, а міні кулінарний шедевр при правильному підході =) вдалого приготування!

  • Зайчатина - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 5-7 штук
  • Морква - 3 штуки
  • Яблука - 2 штуки
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Картопля - 2 кілограма
  • Масло рослинне - 150 грам
  • Часник - 1 штука
  • Петрушка - 1 За смаком
  • Приправи - 1 За смаком (мелений червоний солодкий перець, хміль-сунелі, чорний перець горошком)
  • Сіль - 1 За смаком
шурпа з зайця - фото крок 1
Зайчатину ріжемо шматочками і вимочуємо в холодній воді 40 хвилин разом з скибочками лимона.
шурпа з зайця - фото крок 2
Тим часом півкільцями наріжте дві цибулини.
шурпа з зайця - фото крок 3
Ножем роздавите перець горошком.
шурпа з зайця - фото крок 4
Злийте воду з заячини. Додайте цибулю, перець горошком, сіль за смаком, по одній столовій ложці хмелі-сунелі і червоного меленого солодкого перцю. Ретельно все перемішуємо руками.
шурпа з зайця - фото крок 5
Маринуємо зайчатину 40 хвилин.
шурпа з зайця - фото крок 6
У нагрітий над вогнем казан вливаємо 150 грам рослинного масла.
шурпа з зайця - фото крок 7
Кладемо зайчатину в казан, відразу ж гарненько її перемішуючи, щоб не пригоріло.
шурпа з зайця - фото крок 8
Кубиками наріжте залишки лука.
шурпа з зайця - фото крок 9
Як тільки на заячиною з'явиться піджареної корочка - додаємо цибулю, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
шурпа з зайця - фото крок 10
Додайте в казан нарізану брусочками моркву. Перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин.
шурпа з зайця - фото крок 11
Заливаємо м'ясо з овочами водою майже доверху.
шурпа з зайця - фото крок 12
Тим часом очищаємо картоплю. Великий - ріжемо навпіл.
шурпа з зайця - фото крок 13
Наріжте часник тонкими пластинками, два яблука поріжте часточками, дрібно ріжемо петрушку. Все змішуємо і присипаємо червоним меленим солодким перцем.
шурпа з зайця - фото крок 14
Кладемо в казан картопля і перемішуємо.
шурпа з зайця - фото крок 15
Через 5 хвилин додаємо вміст тарілки з часником, яблуками і зеленню. Перемішуємо і варимо до повної готовності картоплі, приблизно 20 хвилин. Сіль за смаком.
шурпа з зайця - фото крок 16
Готову шурпу зніміть з вогню і дайте їй настоятися 15 хвилин під кришкою. Смачного!

Схожі рецепти