Рецепт зайця в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Я вже ділилася з вами рецептом приготування рагу з зайця, сьогодні вирішила спробувати цього звірка приготувати трохи по-іншому. Рекомендую спробувати, виходить дуже смачно.
Після багатьох експериментів з дичиною, я знайшла рецепт, як приготувати зайця в духовці. Заєць вийшов дуже смачним! Для приготування зайця за цим рецептом необхідно витратити багато часу, але повірте це того варто. Заєць виходить ніжним і нічим не відрізняється від кролика.
- Заєць - 2, 5-3 кілограма
- Кефір - 2 L
- Селера - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Петрушка - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 300 мілілітрів
- Гриби - 100-150 грам
- Ялівець - 10-15 штук
- Перець горошком - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - За смаком
1
Зайця покладіть в глибоку миску або каструлю і залийте кефіром так, щоб кефір покривав м'ясо. Залиште м'ясо в кефірі на 2-3 дня. Перевертайте зайця кожні 12 годин.
2
Коли ви вимочити зайця, вийміть його з кефіру і розділіть на частини. Для запікання краще взяти спину і ноги.
3
Зерна ялівцю і перцю розітріть в ступці. Масою натріть м'ясо. Овочі очистіть і наріжте скибочками. Змішайте з м'ясом і залиште на 2 годину.
4
Після цього м'ясо зайця відокремте від овочів, натріть його сіллю і покладіть в форму для випікання. Поверх м'яса викладіть шматочки вершкового масла і додайте гриби. Випікайте зайця в розігрітій до 180 градусів духовці 2 годину.
5
Під кінець полийте зайця сметаною, змішаної з борошном і готуйте ще 10 хвилин. Подавайте блюдо гарячим!