Рецепт Шурпа з гусака фото

Шурпа з гусака
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Птах, Гусь
Дієтичне харчування
На обід
Супи

Цей наваристий суп готують у багатьох сім'ях по-різному. Втім, не дивно, адже така доля спіткає всі традиційні рецепти. Я пропоную класний варіант, як приготувати шурпу з гусака.

Хочу відразу попередити, що шурпа готується просто, хоч і не швидко. Запасіться терпінням і хорошим казаном, щоб вийшов ідеальний суп. Інгредієнтів, як ви бачите, багато не потрібно, а приголомшливий смак досягається томлінням на плиті. Чудовий ароматний бульйон, від якого неможливо відірватися, і ніжне м'ясо птиці - це ідеальний обід для всієї родини.

  • Гусь - 1 штука
  • Цибулина - 3-4 штук
  • Солодкий перець - 2-3 штук
  • Помідори - 2-3 штук
  • Сіль і перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
шурпа з гусака - фото крок 1
1. Гуся вимийте, розріжте невеликими шматочками і викладіть в казан. Влийте воду і поставте на вогонь. Поки вода закипає, очистіть і подрібніть цибулю. Викладіть його в казан, додайте сіль, перець, спеції за смаком. Приберіть вогонь до мінімуму і залиште.
шурпа з гусака - фото крок 2
2. Нудитися шурпа буде на першому етапі не менше 4 годин.
шурпа з гусака - фото крок 3
3. Після чого можна очистити і нарізати дрібними кубиками перець.
шурпа з гусака - фото крок 4
4. Те ж саме робимо і з помідори.
шурпа з гусака - фото крок 5
5. Викладіть овочі в казан. Для аромату можна додати лавровий лист.
шурпа з гусака - фото крок 6
6. Туди ж викладіть пучок зелені (кріп і петрушка в даному випадку), щільно пов'язаний ниткою.
шурпа з гусака - фото крок 7
7. Залиште нудитися шурпу ще години на 1.5. Після чого приберіть з вогню, накрийте кришкою, і нехай настоюється до подачі ще не менше години.

Схожі рецепти