Шурпа з гусака
(покроковий рецепт з фото)
Цей наваристий суп готують у багатьох сім'ях по-різному. Втім, не дивно, адже така доля спіткає всі традиційні рецепти. Я пропоную класний варіант, як приготувати шурпу з гусака.
Хочу відразу попередити, що шурпа готується просто, хоч і не швидко. Запасіться терпінням і хорошим казаном, щоб вийшов ідеальний суп. Інгредієнтів, як ви бачите, багато не потрібно, а приголомшливий смак досягається томлінням на плиті. Чудовий ароматний бульйон, від якого неможливо відірватися, і ніжне м'ясо птиці - це ідеальний обід для всієї родини.
- Гусь - 1 штука
- Цибулина - 3-4 штук
- Солодкий перець - 2-3 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Сіль і перець - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Гуся вимийте, розріжте невеликими шматочками і викладіть в казан. Влийте воду і поставте на вогонь. Поки вода закипає, очистіть і подрібніть цибулю. Викладіть його в казан, додайте сіль, перець, спеції за смаком. Приберіть вогонь до мінімуму і залиште.
2. Нудитися шурпа буде на першому етапі не менше 4 годин.
3. Після чого можна очистити і нарізати дрібними кубиками перець.
4. Те ж саме робимо і з помідори.
5. Викладіть овочі в казан. Для аромату можна додати лавровий лист.
6. Туди ж викладіть пучок зелені (кріп і петрушка в даному випадку), щільно пов'язаний ниткою.
7. Залиште нудитися шурпу ще години на 1.5. Після чого приберіть з вогню, накрийте кришкою, і нехай настоюється до подачі ще не менше години.