Рецепт Шурпа з дикої качки фото

Шурпа з дикої качки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Качка , Дичина
Дієтичне харчування
На обід , На природу
Супи
Кількість порцій: 15
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Страви з дичини завжди виходять дуже смачними, незвичайними, наваристими. Особливо, якщо готувати дичину на природі, на полюванні. Мені пощастило спробувати шурпу з дикої качки саме в таких умовах.

Опис приготування:

Поки готується шурпа з дикої качки у всіх течуть слинки від аромату виходить від котла. А готується вона, як ви зрозуміли, довго. Зате який результат! Шурпу з дикої качки розливаємо по тарілках, щедро посипаємо зеленню. Якщо є сметанка і лаваш - відмінно! Ну на природі не гріх під таку закуску випити і горілочки До речі в саму шурпу теж додають горілку. Не знаю навіщо, але кажуть так смачніше. Шурпа з дикої качки - просто смакота. Якщо буде можливість раджу приготувати! Смачного!

  • Качка дика - 2 штуки
  • Сало свиняче сире - 300 грам
  • Картопля - 700 грам
  • Перець болгарський - 400 грам
  • Помідори - 500 грам
  • Морква - 500 грам
  • Часник - 1 штука
  • Томатна паста - 6 Ст. Ложок
  • Зелень - За смаком (багато)
  • Спеції - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Горілка - За смаком
шурпа з дикої качки - фото крок 1
Диких качок Обскубують, тщательно чистим. Обпалюють від дрібних залишилися пір'я. Беремо казан літрів на 10. Укладаємо в нього підготовлені тушки качок.
шурпа з дикої качки - фото крок 2
Тушки качок заливаємо водою, щоб повністю їх покрила. Десь приблизно 6 літрів. Беремо одну цілу цибулину і кидаємо в казан. Качку НЕ солимо, щоб м'ясо не стало жорстким. Дичина вариться досить довго від 4 до 5 годин. Періодично знімаємо піну.
шурпа з дикої качки - фото крок 3
Тим часом готуємо всі інші компоненти для шурпи. Картопля моєму, чистимо і крупно нарізаємо.
шурпа з дикої качки - фото крок 4
Морква, моєму, чистимо і шаткуємо так само великими скибочками.
шурпа з дикої качки - фото крок 5
Цибуля чистий, промиваємо та нарізаємо півкільцями.
шурпа з дикої качки - фото крок 6
Болгарський перець миємо, очищаємо від насіння і нарізаємо півкільцями діаметром 5 мм.
шурпа з дикої качки - фото крок 7
Помідори миємо, нарізаємо на великі часточки.
шурпа з дикої качки - фото крок 8
Зелень - кріп, петрушку, Kinzu, всіх беремо по пучку миємо й нарізаємо.
шурпа з дикої качки - фото крок 9
Часник чистим, моєму і дрібно шаткуємо.
шурпа з дикої качки - фото крок 10
Сало нарізаємо соломкою і обсмажуємо на сковороді, щоб вийшли шкварки.
шурпа з дикої качки - фото крок 11
Висипаємо до смажачі салу цибулю і моркву і трохи обсмажуємо.
шурпа з дикої качки - фото крок 12
Через 4 годину, коли качка звариться, додаємо в бульйон картоплю Варимо приблизно 10 хвилин і кладемо підсмажені цибулю і моркву. Солимо і перчимо до смаку.
шурпа з дикої качки - фото крок 13
Додаємо болгарський перець і помідори і варимо 15-20 хвилин. Висипаємо в готову шурпу спеції-зиру, koriandr, перець горошком, лавровий лист і томатну пасту. Кладемо половину всієї зелені. Проварюємо протягом 10 хвилин, заправляємо часником. Наливаємо в шурпу 100 грам горілки.
шурпа з дикої качки - фото крок 14
Знімаємо казан з вогню і даємо настоятися 5-10 хвилин. Нарешті готове!

Схожі рецепти