Шулюм з качки
(покроковий рецепт з фото)
Шулюм є різновидом густого і ситного супу з картоплею на м'ясі. Ця страва була похідним. В основному його готували на вогнищі для великої групи людей. Спробуємо відтворити рецепт?
Шулюм або шурпу зараз його називають мисливським супом. Все тому, що використовують в приготуванні спійману дичину. І я вам розповім про те, як приготувати шулюм з качки. Юшку найкраще варити на вогнищі в лісі. Виходить дуже наваристий блюдо з чудовим ароматом, який приверне всіх до столу.
- Рослинна олія - 150 грам
- Качка - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Картопля - 6 штук
- Болгарський перець - 2 штуки
- Помідор - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Яблуко - 2 штуки
- Часник - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Вода кип'ячена - 6 літрів
Розколіть масло в казані на багатті.
Качку обскубіть, попатраєте і обпалити. Наріжте її середніми шматками і відправте в казан.
Смажте птицю протягом 25 хвилин, помішуючи. Додати сіль й. В цей час закип'ятити воду.
Лук почистіть і наріжте півкільцями. Додайте цибулю до качці. Перемішайте інгредієнти і продовжуйте готувати.
Морква промийте, очистіть. Наріжте її кружками. Додайте в казан через 10 хвилин після цибулі. Також додайте 3 подрібнених зубчики часнику.
Потім влийте окріп. Доведіть бульйон до кипіння, знімаючи пінку.
Слідом в суп додайте очищений і крупно нарізану картоплю. Потім промийте і наріжте яблука, помідори, перці. Закиньте продукти в бульйон. Додайте очищений часник і розрізаний навпіл чилі.
Прокип'ятіть суп 20 хвилин. Додайте лавровий лист і сіль. В кінці додайте нарубану зелень. Готуйте ще 5 хвилин. Смачного!