Штрудель из бездрожжевого теста
(покроковий рецепт з фото)
Штрудель - традиційна німецька випічка з солодкою начинкою. В даному рецепті я використовував агрус і чорну смородину, щоб зробити свій штрудель максимально соковитим і аппетіним. Рекомендую!
Як приготувати штрудель з дріжджового тіста в домашніх умовах? Дуже просто! І прямо зараз я відкрию вам цей секрет. Штрудель з'їдається моментально, а так як готувати його вкрай просто - радувати себе і близьких можна хоч кожен день!
- Тісто листкове бездріжджове - 500 грам
- Агрус - 400 грам
- Смородина чорна - 300 грам
- Вівсяні пластівці - 80 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Молоко - 40 грам
- Цукор - 200 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
Ретельно розгортаємо листкове тісто. Топлене вершкове масло змішуємо з молоком, змащуємо отриманою масою тісто. Зверху викладаємо начинку (промиті і роздавлені ягоди, змішані з пластівцями). Присипаємо все цукром.
Формуємо один великий штрудель (або два маленьких штруделя), звертаючи тісто з начинкою в рулет. Залишками масла з молоком змащуємо верхівку і боки. Випікаємо в духовці 40 хвилин, температура - 180 градусів.
Перед подачею на стіл присипаємо штрудель цукровою пудрою. Смачного!