Рецепт Шпинат тушкований фото

Шпинат тушкований
(покроковий рецепт з фото)

Овочі , Часник , Шпинат
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На швидку руку
Гарніри
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 20 хв.

Наближається час свіжої зелені, тому рекомендую записати рецепт приготування шпинату тушкованого. Можна готувати і з замороженого. Читайте, експериментуйте і готуйте із задоволенням!


Опис приготування:

Шпинат - це джерело вітаміну С, дуже корисний і поживний продукт в цілому, який можна використовувати і в салатах, і в зелених коктейлях. Рекомендую всім любителям цієї зелені подивитися, як приготувати шпинат тушкований. Листя шпинату тонкі і ніжні, тому багато часу не знадобиться, щоб їх приготувати.

  • Шпинат - 700-800 грам
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1-2 Щепоток
  • Чорний мелений перець - За смаком
1
Гарненько промийте шпинат, обсушити листя паперовими рушниками. Якщо листочки дрібні, можете залишити їх цілими. Я зазвичай рву прямо руками великі листи.
Якщо шпинат заморожений (в брикетах, наприклад), не варто його розморожувати.
2
Часник порізати пластинками, не рекомендую його дрібно рубати.
Розігрійте в сковороді рослинне масло. Найкраще для таких цілей підійде, звичайно ж, казанок з опуклим днищем. Однак звичайна глибока сковорода теж підійде.
Коли масло гарненько прогріється, додайте в нього часник.
3
Потім через буквально пару секунд додайте до часнику шпинат. Все перемішайте, готуйте спочатку на сильному вогні, помішуючи, секунд 30.
Потім злегка зменшіть вогонь і тушкуйте хвилини 3-4.
Якщо шпинат заморожений, тоді час приготування збільшиться в 3 рази: гасити треба буде хвилин 15-20, помішуючи час від часу.
4
Не забудьте посолити і поперчити шпинат.
Готовий шпинат тушкований найкраще подавати з рисом, це дуже смачно!
Смачного!

Схожі рецепти