Шовковиця, перетерта з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе ароматним і солодким ласощами з шовковиці? Це ягода неймовірно корисна, повна вітамінів і мікроелементів. Цукор і лимонна кислота здатні допомогти зберегти її довше.
Шовковиця сама по собі дуже солодка ягідка, тому кількість цукру становить половину ваги шовковиці. А ось лимонний сік можна замінити лимонною кислотою гранульованої. Зберігати таку заготовку найкраще в холодильнику або в прохолодному погребі в стерильній баночці під щільною кришкою.
Отже, дивіться, як приготувати шовковицю, перетерту з цукром.
- Шовковиця - 500 грам
- Цукор - 250 грам
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
Відміряйте вагами шовковицю і цукор. Гарненько вимийте ягоди, відкиньте на сито, дайте стекти воді.
Переберія ягідки, щоб не попалася недозрілий або зіпсована. Маленькими ножицями відріжте хвостики. Складіть ягоди і цукор в тару для блендера.
Гарненько блендером перетріть ягоди шовковиці з цукром. В кінці додайте лимонний сік і перемішайте.
Розкладіть перетерту шовковицю в стерильні баночки і закрутіть кришками. Поставте в холодильник. Смачного!