Рецепт Шовковиця, перетерта з цукром фото

Шовковиця, перетерта з цукром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Цукор, Шовковиця
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На швидку руку
Заготовки, Варення

Хочете побалувати себе ароматним і солодким ласощами з шовковиці? Це ягода неймовірно корисна, повна вітамінів і мікроелементів. Цукор і лимонна кислота здатні допомогти зберегти її довше.

Шовковиця сама по собі дуже солодка ягідка, тому кількість цукру становить половину ваги шовковиці. А ось лимонний сік можна замінити лимонною кислотою гранульованої. Зберігати таку заготовку найкраще в холодильнику або в прохолодному погребі в стерильній баночці під щільною кришкою.

Отже, дивіться, як приготувати шовковицю, перетерту з цукром.

  • Шовковиця - 500 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Лимонний сік - 2 чайних ложки
шовковиця, перетерта з цукром - фото крок 1
Відміряйте вагами шовковицю і цукор. Гарненько вимийте ягоди, відкиньте на сито, дайте стекти воді.
шовковиця, перетерта з цукром - фото крок 2
Переберія ягідки, щоб не попалася недозрілий або зіпсована. Маленькими ножицями відріжте хвостики. Складіть ягоди і цукор в тару для блендера.
шовковиця, перетерта з цукром - фото крок 3
Гарненько блендером перетріть ягоди шовковиці з цукром. В кінці додайте лимонний сік і перемішайте.
шовковиця, перетерта з цукром - фото крок 4
Розкладіть перетерту шовковицю в стерильні баночки і закрутіть кришками. Поставте в холодильник. Смачного!

Схожі рецепти