Полуниця, перетерта з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зберегти сезонні вітаміни на зиму з максимальною користю? Я хочу запропонувати вам дивно простий, дуже зручний і смачний варіант, як приготувати полуницю перетерту з цукром.
Хочу звернути вашу увагу на те, що цю заготовку можна зберігати як в холодильнику, так і в морозилці. У холодильник зручно ставити в баночках, а для морозилці найкраще взяти пластикові контейнери, наприклад. При бажанні в ягоду можна додати трохи соку лимона, щоб підкреслити смак.
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 2 кілограма
1. Ягоди вимийте, обсушити, видаліть хвостики.
2. Засипте цукром і поставте на пару годин в холодильник, щоб вони пустили сік. Можна залишити на ніч.
3. Перемішайте ягоди з цукром.
4. Розімніть товкачем для картоплі або подрібніть за допомогою погружного блендера.
5. От і все, залишилося тільки розлити по стерилізованим баночках, накрити кришками і прибрати в холодильник. Завдяки великій кількості цукру заготовку можна зберігати без варіння до півроку.