Рецепт Полуниця, перетерта з цукром фото

Полуниця, перетерта з цукром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Рецепти без шкоди
Літні
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хочете зберегти сезонні вітаміни на зиму з максимальною користю? Я хочу запропонувати вам дивно простий, дуже зручний і смачний варіант, як приготувати полуницю перетерту з цукром.

Опис приготування:

Хочу звернути вашу увагу на те, що цю заготовку можна зберігати як в холодильнику, так і в морозилці. У холодильник зручно ставити в баночках, а для морозилці найкраще взяти пластикові контейнери, наприклад. При бажанні в ягоду можна додати трохи соку лимона, щоб підкреслити смак.

  • Полуниця - 1 кілограм
  • Цукор - 2 кілограма
полуниця, перетерта з цукром - фото крок 1
1. Ягоди вимийте, обсушити, видаліть хвостики.
полуниця, перетерта з цукром - фото крок 2
2. Засипте цукром і поставте на пару годин в холодильник, щоб вони пустили сік. Можна залишити на ніч.
полуниця, перетерта з цукром - фото крок 3
3. Перемішайте ягоди з цукром.
полуниця, перетерта з цукром - фото крок 4
4. Розімніть товкачем для картоплі або подрібніть за допомогою погружного блендера.
полуниця, перетерта з цукром - фото крок 5
5. От і все, залишилося тільки розлити по стерилізованим баночках, накрити кришками і прибрати в холодильник. Завдяки великій кількості цукру заготовку можна зберігати без варіння до півроку.

Схожі рецепти