Полуниця з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Полуниця - дуже смачна, ніжна і солодка ягода, яка, на жаль, довго не зберігається. Зараз, влітку, можна досхочу налакоміться улюбленою ягодою. Але подумайте і про зиму.
Полуниця, перетерта з цукром, добре зберігається в холодильнику. І взимку ви зможете скуштувати шматочок літа. Це таке чудо! Свіжа полуниця з цукром. Приготувати її нескладно і часу займає не багато.
Це варення не треба стерилізувати. Але зберігати його потрібно тільки в холодильнику. Його можна зберігати кілька місяців.
За таким рецептом можна готувати свіже варення з будь-яких ягід - чорна смородина, суниця. А можна зробити асорті, змішавши всі види ягід. Пропорція цукру така ж.
- Очищена полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 2 кілограма
1. Полуницю впорядкувати, видалити хвостики і промити. Викласти на сито або решето, щоб вона трохи висохла. Краще просушити ягоди на повітрі
2. В окрему глибокий посуд викласти підсушені ягоди, засипати їх цукром і залишити на 15-20 хвилин.
3. Прокрутити через м'ясорубку полуницю разом з цукром. Я використовувала блендер.
4. Полуницю з цукром вилити в окремий посуд і заважати дерев'яною ложкою хвилин 20-30. В цьому випадку варення буде густе, як желе. Викласти варення в банки і закрити прокип'яченими пластмасовими кришками. Зверху на варення насипати шар цукру, щоб утворилася «цукрова кірка».