Рецепт Полуниця з цукром на зиму фото

Полуниця з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Роздільне харчування
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 20
Час приготування: 50 хв.

Полуниця - дуже смачна, ніжна і солодка ягода, яка, на жаль, довго не зберігається. Зараз, влітку, можна досхочу налакоміться улюбленою ягодою. Але подумайте і про зиму.

Опис приготування:

Полуниця, перетерта з цукром, добре зберігається в холодильнику. І взимку ви зможете скуштувати шматочок літа. Це таке чудо! Свіжа полуниця з цукром. Приготувати її нескладно і часу займає не багато.

Це варення не треба стерилізувати. Але зберігати його потрібно тільки в холодильнику. Його можна зберігати кілька місяців.

За таким рецептом можна готувати свіже варення з будь-яких ягід - чорна смородина, суниця. А можна зробити асорті, змішавши всі види ягід. Пропорція цукру така ж.


  • Очищена полуниця - 1 кілограм
  • Цукор - 2 кілограма
полуниця з цукром на зиму - фото крок 1
1. Полуницю впорядкувати, видалити хвостики і промити. Викласти на сито або решето, щоб вона трохи висохла. Краще просушити ягоди на повітрі
полуниця з цукром на зиму - фото крок 2
2. В окрему глибокий посуд викласти підсушені ягоди, засипати їх цукром і залишити на 15-20 хвилин.
полуниця з цукром на зиму - фото крок 3
3. Прокрутити через м'ясорубку полуницю разом з цукром. Я використовувала блендер.
полуниця з цукром на зиму - фото крок 4
4. Полуницю з цукром вилити в окремий посуд і заважати дерев'яною ложкою хвилин 20-30. В цьому випадку варення буде густе, як желе. Викласти варення в банки і закрити прокип'яченими пластмасовими кришками. Зверху на варення насипати шар цукру, щоб утворилася «цукрова кірка».

Схожі рецепти