Апельсиновий салат з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Салат готується з цикорію. Він легкий, корисний і смачний, такий відмінно подавати до м'ясних страв. Записуйте і ви, як приготувати апельсиновий салат з цукром.
Апельсиндля салату можна замінити грейпфрутом або мандаринами. Обов'язково потрібно очистити не тільки від шкірки, але і від внутрішніх перетинок. Салат можна відразу подавати, щоб цитрусові не пустили сік.
- Салат пунтарелла (tsikoriy) - 900 грам (можна замінити салатом радічіо і фризі по 450 грам кожного)
- Анчоус солоний - 6 штук
- Часник - 1 зубчик
- Червоний винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Апельсин - 1 штука
- Фенхель - 1 штука
1
Vиmoyte tsikoriy (Puntarelle), обірвемо з нього листя і відкладіть їх. Розріжте стебла вздовж тонкими смужками і відправте в воду з льодом.
2
У сотейник налийте воду і поставте його на вогонь, після закипання відправте стебла в воду і варіть 30 секунд, потім відкиньте на сито.
3
Змішайте філе анчоусів і зубчики часнику, розімніть в однорідну пасту. Влийте до неї оцет і оливкове масло.
4
Апельсиночистіть від шкірки, потім кожну часточку очистіть від перетинок. Фенхель наріжте тонкими смужками.
5
Змішайте листя і стебла цикорію, полийте заправкою і перемішайте, додайте фенхель і апельсин. Приправити сіллю і poperčite, подавайте салат відразу.