Шоколадний мус з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний мус з желатином просто тане в роті! Цей десерт виходить дуже ніжним і повітряним з приємним шоколадно-вершковим смаком.
Для приготування шоколадного мусу змішайте збиті з цукром жовтки, розтоплений шоколад, збиті вершки і замочений і розчинений на слабкому вогні желатин. Перемішайте, накрийте плівкою і поставте на 3 години в холодильник. З застиглого мусу вирізуйте за допомогою ложки кульки (як з морозива), і подавайте на стіл. Можна також розлити ще не застиглий мус по формах і охолодити в них. Смачного!
- Цукор - 40 грам
- Темний шоколад - 30 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Желатин - 2 чайних ложки
- Яєчний жовток - 4 штуки
Добре збийте жовтки з цукром.
Шоколад розтопіть на водяній бані.
Вершки і прохолодний vzbejte. Змішайте жовтки, вершки і шоколад.
Додайте в суміш замочений і розчинений на слабкому вогні желатин. Перемішайте, накрийте плівкою і поставте на 3 години в холодильник.
З застиглого мусу вирізуйте за допомогою ложки кульки (як з морозива), і подавайте на стіл. Можна також розлити ще не застиглий мус по формах і охолодити в них.