Рецепт Святковий шоколадний мус фото

Святковий шоколадний мус
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти , Вершки , Шоколад
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Фуршет
Солодке , Десерти , Мус
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.

Ніжний, легкий і неймовірно насичений десерт для дорослих і дітей хочу запропонувати вам на пробу. Для справжніх шанувальників шоколаду це безсумнівно то, що потрібно. Запам'ятовуйте рецепт, повторіть його будинку!

Опис приготування:

Вашій увазі хочу запропонувати класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати святковий шоколадний мус. Цей рецепт гарний тим, що яйця не використовуються сирими, а значить без страху можна такий десерт запропонувати навіть діткам. Перед подачею його можна доповнити шматочками шоколаду, кокосовою стружкою або горішками, наприклад. Крім того, мус можна використовувати як начинку для торта.

  • Вершки - 900 грам
  • Цукор - 220 грам
  • Жовтки - 220 грам
  • Вода - 55 мілілітрів
  • Шоколад - 450 грам
  • Желатин - 10 грам (по бажанню)
святковий шоколадний мус - фото крок 1
1. Сливки збийте до пишних піків. Згідно з інструкцією замочіть желатин (якщо використовуєте).
святковий шоколадний мус - фото крок 2
2. На водяній бані розтопіть шоколад.
святковий шоколадний мус - фото крок 3
3. Половину цукру з'єднайте з водою і поставте на вогонь. Доведіть сироп до кипіння.
святковий шоколадний мус - фото крок 4
4. Цукор, що разом з жовтками почніть збивати.
святковий шоколадний мус - фото крок 5
5. Тонкою цівкою вливайте сироп, продовжуючи збивати.
святковий шоколадний мус - фото крок 6
6. Додайте желатин.
святковий шоколадний мус - фото крок 7
7. Шоколад.
святковий шоколадний мус - фото крок 8
8. Викладіть збиті вершки.
святковий шоколадний мус - фото крок 9
9. Акуратно перемішайте - і ваш святковий шоколадний мус готовий.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти