Святковий шоколадний мус
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, легкий і неймовірно насичений десерт для дорослих і дітей хочу запропонувати вам на пробу. Для справжніх шанувальників шоколаду це безсумнівно то, що потрібно. Запам'ятовуйте рецепт, повторіть його будинку!
Вашій увазі хочу запропонувати класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати святковий шоколадний мус. Цей рецепт гарний тим, що яйця не використовуються сирими, а значить без страху можна такий десерт запропонувати навіть діткам. Перед подачею його можна доповнити шматочками шоколаду, кокосовою стружкою або горішками, наприклад. Крім того, мус можна використовувати як начинку для торта.
- Вершки - 900 грам
- Цукор - 220 грам
- Жовтки - 220 грам
- Вода - 55 мілілітрів
- Шоколад - 450 грам
- Желатин - 10 грам (по бажанню)
1. Сливки збийте до пишних піків. Згідно з інструкцією замочіть желатин (якщо використовуєте).
2. На водяній бані розтопіть шоколад.
3. Половину цукру з'єднайте з водою і поставте на вогонь. Доведіть сироп до кипіння.
4. Цукор, що разом з жовтками почніть збивати.
5. Тонкою цівкою вливайте сироп, продовжуючи збивати.
6. Додайте желатин.
7. Шоколад.
8. Викладіть збиті вершки.
9. Акуратно перемішайте - і ваш святковий шоколадний мус готовий.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!