Рецепт Шоколадний мус з коньяком фото

Шоколадний мус з коньяком
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Шоколад
ПП рецепти
На святковий стіл
Десерти , Мус
Час приготування: 20 хв.

Рецепт приготування шоколадного мусу з коньяком. Десерт виходить дуже ефектним, легким і простим. Для подачі на святковий стіл він підійде як не можна краще.

Кількість порцій: 2
  • Вершки 30-33% - 80 мілілітрів
  • Шоколад темний 70-80% какао - 75 грам
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Коньяк - 30 мілілітрів
шоколадний мус з коньяком - фото крок 1
1. На водяній бані розігріваємо шоколад. Тепер в розтоплений шоколад вливаємо трохи коньяку, перемішуємо. Для цього рецепта коньяк підходить найкраще, тому що при використанні іншого спиртного напою шоколад може «згорнутися».
шоколадний мус з коньяком - фото крок 2
2. Розтоплений шоколад знімаємо з вогню і додаємо в нього жовток, суміш ретельно збиваємо.
шоколадний мус з коньяком - фото крок 3
3. Даємо шоколадної суміші трохи охолонути. До твердих піків збиваємо вершки і дуже акуратно додаємо їх в шоколадну масу. Будьте уважні, збиті вершки можуть "поплисти", якщо не дати шоколадної суміші достатньо часу на охолодження.
шоколадний мус з коньяком - фото крок 4
4. Яєчний білок збиваємо і акуратно додаємо його до шоколадної суміші, робити це треба в два заходи. Мус вимішуємо за годинниковою стрілкою, до центру від країв. Тільки віночком НЕ збивати! У форми, в яких будете подавати десерт, викладаємо шоколадний мус. Години на три-чотири прибираємо в холодильник.
шоколадний мус з коньяком - фото крок 5
5. Перед тим як подавати мус, прикрашаємо цукровою пудрою, шоколадною стружкою або збитими вершками.

Схожі рецепти