Шоколадний мус з коньяком
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування шоколадного мусу з коньяком. Десерт виходить дуже ефектним, легким і простим. Для подачі на святковий стіл він підійде як не можна краще.
Кількість порцій: 2
- Вершки 30-33% - 80 мілілітрів
- Шоколад темний 70-80% какао - 75 грам
- Білок яєчний - 1 штука
- Жовток яєчний - 1 штука
- Коньяк - 30 мілілітрів

1. На водяній бані розігріваємо шоколад. Тепер в розтоплений шоколад вливаємо трохи коньяку, перемішуємо. Для цього рецепта коньяк підходить найкраще, тому що при використанні іншого спиртного напою шоколад може «згорнутися».

2. Розтоплений шоколад знімаємо з вогню і додаємо в нього жовток, суміш ретельно збиваємо.

3. Даємо шоколадної суміші трохи охолонути. До твердих піків збиваємо вершки і дуже акуратно додаємо їх в шоколадну масу. Будьте уважні, збиті вершки можуть "поплисти", якщо не дати шоколадної суміші достатньо часу на охолодження.

4. Яєчний білок збиваємо і акуратно додаємо його до шоколадної суміші, робити це треба в два заходи. Мус вимішуємо за годинниковою стрілкою, до центру від країв. Тільки віночком НЕ збивати! У форми, в яких будете подавати десерт, викладаємо шоколадний мус. Години на три-чотири прибираємо в холодильник.

5. Перед тим як подавати мус, прикрашаємо цукровою пудрою, шоколадною стружкою або збитими вершками.