Шоколадні палички
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ласуни часто вибирають на десерт шоколад або шоколадні цукерки, але до складу покупних десертів багато питань. Тому, будемо готувати самі, тільки з натуральних інгредієнтів.
Опис приготування:
Шоколадні палички тонкі і ніжні, з яскравим шоколадним смаком. Виходить щось середнє між шоколадним печивом і шоколадними цукерками. Спробуйте, дуже смачно і рецепт простий.
- Какао-порошок - 50 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цукор - 120 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Какао-масло - 70 грам
- Борошно цільнозернове - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Сода гашене - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У каструлю висипте какао-порошок і цукор.
Додайте какао-масло.
Додайте молоко і поставте каструлю на вогонь. Повільно розігрійте, періодично помішуйте. Коли маса розігріється, перемішуйте безперервно.
Гарячий шоколад готовий, консистенція повинна бути однорідною. Половину гарячого шоколаду відкладіть в піалу, їм ми будемо поливати готові палички. На основі залишився в каструлі шоколаду приготуємо тісто.
У теплий шоколад додайте вершкове масло.
Вбийте яйце. Перемішайте.
Насипте борошно і сіль, додайте гашене оцтом соду і замішати тісто.
Готове тісто розкачати на пекарської папері. Товщина тесту 2 мм. Лист тесту підходить під стандартний деко. Розкачане тісто перекладіть на деко разом з папером.
Випікайте при температурі 180 градусів близько 10 хвилин. Готовий корж наріжте тонкими смужками.
Полийте нарізаний корж підготовленим шоколадом. Можна тонкими лініями або суцільним шаром.
Шоколадні палички готові. Залиште їх в холоді на годину, щоб шоколад застиг.
Смачного!