Шоколадна сфера
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Хочете по-справжньому здивувати своїх близьких і гостей десертом? Тоді обов'язково подивіться на цей рецепт. Я впевнена, ніхто не залишиться байдужим. Розповім, як приготувати шоколадна сферу.
Опис приготування:
Ви думаєте, що справжні шедеври можуть створювати тільки імениті кондитери? А ось і ні! З цими покроковими рекомендаціями ви можете спробувати створити шоколадні сфери з мусом, карамеллю і соусом праліне в домашніх умовах. Чи готові до нереального задоволення? тоді вперед!
- Шоколад - 350 грам (сфери)
- Шоколадні дропси - 1 Склянка
- Вершки - 1.5 склянки
- Білки - 2 штуки
- Цукор - 1.5 чайних ложки
- Коричневий цукор - 2 склянки (соус)
- Згущене молоко - 1 Склянка (соус)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка (соус)
- Горіхи - 1/2 склянки (соус)
- Цукор - 1 Склянка (карамель)
- Вершки - 1 Склянка (карамель)
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки (карамель)
- Сіль - 1 щіпка (карамель)
1. Розтопіть на водяній бані шоколад. Підготуйте силіконові формочки і заповніть їх шоколадом ось таким чином. Приберіть в холодильник до повного застигання.
2. Для приготування шоколадного мусу збийте до пишності вершки. Додайте цукор, розтоплений шоколад і окремо збиті до пишності білки. Акуратно перемішайте і приберіть в холодильник.
3. Щоб зробити приголомшливий соус праліне, з'єднайте в сотейнику згущене молоко, вершки і коричневий цукор. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть на повільному вогні 5 хвилин. Зніміть з вогню і додайте горіхи.
4. Останній підготовчий процес - це карамель. Розтопіть цукор і доведіть до коричневого кольору. Зніміть з вогню, додайте сіль, вершкове масло і вершки. Ретельно перемішайте.
5. Акуратно дістаньте з форм шоколадні заготовки. Заливка mussom і злиття, щоб вийшли цільні кульки.
6. Для подачі десерту на тарілку вилийте ложку соусу праліне.
7. Поставте шоколадну сферу.
8. Полийте зверху карамельним соусом. Це, до речі, приховає деякі нерівності сфери, якщо вони будуть.
Смачного!
Смачного!