Бабка шоколадна
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 16
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Ця страва по праву вважається російським народним стравою. Хороший рецепт тим, що нескладно змушують тісто для бабки. Та й глазур теж. Ви подаруєте море радості своїм близьким з таким десертом.
Опис приготування:
Мені подобається цей рецепт. Відмінний пиріг до кави або чаю. Спробуйте обов'язково, він дуже просто готується. Шоколадна бабка вважається традиційної пасхальної випічкою. Для начинки можна вибрати нутеллу, можна взяти будь-яку шоколадну пасту, яка вам подобається, або навіть можна замінити її на арахісову або зробити шоколадно-арахісовий мікс! А можна змішати цукор і какао-порошок і присипати тісто, попередньо змастивши його м'яким вершковим маслом. До речі, начинка з цукру і кориці теж підійде!
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Яйце - 3 штуки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Молоко - 1/2 склянки
- Шоколад - 170 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Вершкове масло - 200 грам
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
1. Замісити тісто, змішайте в глибокій мисці борошно, дріжджі, сіль і ванілін. В іншій мисці збийте яйця з половиною чашки цукру, 100 грам масла з молоком. Об'єднайте суху суміш з яєчної і замісіть тісто.
2. Залиште тісто на годину в теплому місці збільшиться в об'ємі.
3. Змішайте масло, цукор, шоколад і корицю за допомогою міксера.
4. Розкачайте тісто в тонкий лист, змастіть його всередині шоколадною пастою.
5. Загорніть тісто в рулет, разрежьтевздовж навпіл.
6. Скрутіть смуги тіста і помістіть в форму для випікання. Готуйте шоколадну бабку 40 хвилин при температурі 180 градусів.