Бабка шоколадна
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва по праву вважається російським народним стравою. Хороший рецепт тим, що нескладно змушують тісто для бабки. Та й глазур теж. Ви подаруєте море радості своїм близьким з таким десертом.
Мені подобається цей рецепт. Відмінний пиріг до кави або чаю. Спробуйте обов'язково, він дуже просто готується. Шоколадна бабка вважається традиційної пасхальної випічкою. Для начинки можна вибрати нутеллу, можна взяти будь-яку шоколадну пасту, яка вам подобається, або навіть можна замінити її на арахісову або зробити шоколадно-арахісовий мікс! А можна змішати цукор і какао-порошок і присипати тісто, попередньо змастивши його м'яким вершковим маслом. До речі, начинка з цукру і кориці теж підійде!
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Яйце - 3 штуки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Молоко - 1/2 склянки
- Шоколад - 170 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Вершкове масло - 200 грам
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
1. Замісити тісто, змішайте в глибокій мисці борошно, дріжджі, сіль і ванілін. В іншій мисці збийте яйця з половиною чашки цукру, 100 грам масла з молоком. Об'єднайте суху суміш з яєчної і замісіть тісто.
2. Залиште тісто на годину в теплому місці збільшиться в об'ємі.
3. Змішайте масло, цукор, шоколад і корицю за допомогою міксера.
4. Розкачайте тісто в тонкий лист, змастіть його всередині шоколадною пастою.
5. Загорніть тісто в рулет, разрежьтевздовж навпіл.
6. Скрутіть смуги тіста і помістіть в форму для випікання. Готуйте шоколадну бабку 40 хвилин при температурі 180 градусів.