Біла шоколадна глазур
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у нас рецепт, як приготувати білу шоколадну глазур. Зробіть таку для прикраси тортів, кексів, а також для заповнення коржів торта або пирога. Всього 15 хвилин - і глазур вже готова.
Глазур найчастіше готують з чорного шоколаду, оскільки працювати з білим трохи складніше. Готову глазур можна зберігати в холодильнику кілька днів, а потім використовувати при необхідності. Скористайтеся міксером, завдяки йому ви зможете швидше впоратися з цим завданням.
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукрова пудра - 2, 5 склянки
- Білий шоколад - 170 грам
- Жирні вершки - 1/4 склянки
- Ванільний екстракт - За смаком
1. Використовуйте якісний білий шоколад, нарубати його невеликими шматочками і перекладіть в миску.
2. Надішліть шоколадну крихту в мікрохвильову піч при 50% потужності, готуйте 30 секунд, дістаньте миску і розмішайте шоколад. Знову відправте в мікрохвильовку, дістаньте і розмішайте лопаткою.
3. В окрему миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте цукрову пудру. Збивайте суміш протягом 2-3 хвилин за допомогою міксера.
4. Додайте до збитого масла жирні вершки і екстракт ванілі, гарненько перемішайте.
5. Введіть розтоплений білий шоколад до масляної суміші.
6. Збільште швидкість міксера до максимуму і збивайте кілька хвилин.
7. Використовуйте глазур для прикраси або заповнення десертів.