Шніцель у Карагеоргієвському
(покроковий рецепт з фото)
Шніцель у Карагеоргієвському - традиційне сербське блюдо, яке можна спробувати тільки в хороших ресторанах Сербії. Але коли є хороший рецепт з фото - можна приготувати і вдома
Шніцель по-карагеоргіевскі в Сербії - це щось на зразок котлети по-київськи у нас, така ж класика жанру і одне з фірязиках страв, яким славиться національна кухня. Шніцель названий на честь національного героя Сербії Георгія Петровича. Ніякого відношення до самого шніцелю він не має, але одне зі своїх фірязиках страв вдячні серби просто вирішили назвати ім'ям свого національного героя
- Свинина - 800 грам
- Яйця - 3 штуки
- Бекон - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Сир моцарела - 70 грам
- Панірувальні сухарі - 50 грам
- Сіль, спеції - - За смаком
Готується цей шніцель дуже просто. Свинину розрізаємо на порційні тонкі шматки, кожен тонкий шматок за допомогою киянки розбиваємо до стану тоненькою коржі.
На тонкий шматок свинини викладаємо тонкі скибки бекону, на них - шар моцарели, йому - шматочок твердого сиру.
Звертаємо все це справа в ось такий рулет.
Вмочуємо рулет в яйцях, збитих разом зі спеціями, а потім мачає в панірувальних сухарях.
Обсмажуємо шніцелі на повільному вогні до готовності - це приблизно 20 хвилин. Подавати гарячим з улюбленим гарніром.