Грецький шніцель
(покроковий рецепт з фото)
Грецький шніцель нічим не відрізняється від австрійського. Звідки власне це блюдо і сталося. Та ж тонко нарізана телятина, та же панировка. Але греки додають свою родзинку - солодкий перець.
Заходьте в гості, розповім деякі подробиці, як приготувати грецький шніцель. Солодкий перець для подачі зазвичай використовують свіжий. Його подрібнюють, обсмажують до м'якості на оливковій олії, додають томатне пюре або томатну пасту, гасять пару хвилин. Я вирішила скоротити час готування, і скористалася консервованим солодким перцем в томаті.
- Телятина - 600 грам
- Перець солодкий в томаті - 2 штуки (консервований)
- Яйце - 1 штука
- Сухарі паніровочні - 1/2 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. М'ясо наріжте на порційні шматки, товщиною по 2 см.
2. Додати сіль, поперчіть і відбийте з допомогою кухонного молотка до товщини по 1 см.
3. Умочіть кожен шматок в злегка збите яйце, обваляйте в панірувальних сухарях.
4. Обсмажте на сильному вогні, на розігрітому оливковому маслі з двох боків до рум'яної скоринки. Перекладіть шніцелі на паперову серветку, щоб стік зайвий жир.
5. Подавайте з солодким перцем в томаті і молодим відвареною картоплею. Смачного!