Капустяний шніцель
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати щось легке і ситне на вечерю? тоді подивіться, як приготувати капустяний шніцель. Це дуже просте і ситне блюдо зі свіжої капусти в паніровці. Воно не займе багато часу.
Якщо хочете зробити страву більш ситним, то шніцелі можна начинити сиром. Для цього просто наріжте свій улюблений сир пластинками близько 0, 5 см. При складанні листів в паніровці в середину конвертика покладіть шматок сиру. Таким же чином можна додавати в якості начинки шматочки курки або шинки.
Такі шніцелі смачно їсти зі свіжою сметаною.
- Капуста білокачанна - 1 штука(6 великих листів капусти)
- Куряче яйце - 6 штук
- Панірувальні сухарі - 500 грам
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
Для початку підготуйте капустяні листи. Щоб їх простіше було відокремити, виріжте качан з капусти. Тепер відокремте 6 великих листів. У великій каструлі закип'ятіть 2 літра води, опустіть туди капустяне листя на 2 хвилини.
Збийте яйця з сіллю і перцем. Підготуйте панірувальні сухарі. Якщо у листя тверду основу, злегка відбийте його (земля) молоточком. Умочіть кожен лист в яйце, а потім в сухарі. Так виконайте два рази. Поверніть листи в конвертики.
У сковороді розігрійте кілька столових ложок рослинного масла. Коли масло розжариться, покладіть в нього шніцелі, починайте їх обсмажувати. З кожного боку смажте по 1-2 хвилин.
Обсмажені шніцелі викладіть на паперові рушники. Залиште їх на хвилину, щоб скло зайве масло. Тепер викладіть готові шніцелі на тарілки і подавайте до столу теплими.