Шніцель (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Шніцель - це страва традиційної віденської кухні, яке традиційне готується виключно з телятини. М'ясо обвалюють в паніровці (сухарі і борошно), а потім смажать в олії.
Віденський шніцель - одне з найвідоміших страв кухні Австрії. Класичний віденський шніцель готується з телятини в паніровці з борошна, яйця і подрібнених панірувальних сухарів. Приготування шніцеля зі свинини теж допустимо, але тоді такий шніцель йде в меню з приставкою - «Віденський шніцель зі свинини».
Дивіться, як приготувати шніцель (класичний рецепт) в домашніх умовах.
- Телятина - 700 грам
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Для приготування шніцеля класичного нам необхідно взяти м'ясо телятини. Наріжте його на пластини.
М'ясо відбийте молоточком з двох сторін.
Посоліть і поперчіть шматочок з обох сторін.
В одній мисочці збийте яйця з молоком. В іншу насипте борошно, а в третю - панірувальні сухарі.
Занурте шніцель в збите яйце, потім в борошно, потім знову в яйце, потім в панірувальні сухарі. Викладіть на розігріту сковороду і обсмажте з двох сторін до готовності (вогонь середній, на кожній стороні по 5-7 хвилин).
Подайте шніцель до столу, додавши нарізані овочі або гарнір на ваш смак.