Шийка копчена
(покроковий рецепт з фото)
Свиняча шийка ідеально підходить для копчення - м'ясо тут в міру жирне, м'яке. Домашнє приготування зробить це блюдо на порядок дешевше ніж на ринку. Та й смачніше!
Виберіть на ринку хороший шматочок свіжого м'яса і приступайте до приготування.
1. Спочатку шийку потрібно замаринувати. Для цього помийте її, обсушити і зробіть надрізи по всій поверхні. У надрізи помістіть часточки очищеного часнику. Натріть м'ясо сіллю і спеціями за смаком, оберніть фольгою і залиште в холодильнику на добу.
2. Замариноване таким чином м'ясо можна коптити. Зніміть фольгу. Якщо у вас немає піддону для збору жиру в коптильні, то поверніть її за формою дна коптильні і покладіть під гратами. Якщо ж піддон є - то просто викиньте фольгу.
3. Насипте в коптильню тріску, встановіть решітку і піддон для збору жиру (або фольгу). На решітку покладіть м'ясо. Закрийте і поставте коптильню на вогонь.
4. Коптити близько двох годин, постійно підтримуючи рівномірну температуру. По завершенню копчення відкривайте коптильню не відразу, дайте м'ясу хвилин 10-15 відпочити. Потім вийміть його з коптильні, поріжте на порції і подайте на стіл із зеленню і овочами. Час, що залишився м'ясо зберігайте в холодильнику.
Смачного!
- Свиняча шийка - 2 кілограма
- Голівка часнику - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
1. Спочатку шийку потрібно замаринувати. Для цього помийте її, обсушити і зробіть надрізи по всій поверхні. У надрізи помістіть часточки очищеного часнику. Натріть м'ясо сіллю і спеціями за смаком, оберніть фольгою і залиште в холодильнику на добу.
2. Замариноване таким чином м'ясо можна коптити. Зніміть фольгу. Якщо у вас немає піддону для збору жиру в коптильні, то поверніть її за формою дна коптильні і покладіть під гратами. Якщо ж піддон є - то просто викиньте фольгу.
3. Насипте в коптильню тріску, встановіть решітку і піддон для збору жиру (або фольгу). На решітку покладіть м'ясо. Закрийте і поставте коптильню на вогонь.
4. Коптити близько двох годин, постійно підтримуючи рівномірну температуру. По завершенню копчення відкривайте коптильню не відразу, дайте м'ясу хвилин 10-15 відпочити. Потім вийміть його з коптильні, поріжте на порції і подайте на стіл із зеленню і овочами. Час, що залишився м'ясо зберігайте в холодильнику.
Смачного!