Рецепт Шийка копчена фото

Шийка копчена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу , На сніданок
Страви копчені
Кількість порцій: 5
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Свиняча шийка ідеально підходить для копчення - м'ясо тут в міру жирне, м'яке. Домашнє приготування зробить це блюдо на порядок дешевше ніж на ринку. Та й смачніше!

Опис приготування:

Виберіть на ринку хороший шматочок свіжого м'яса і приступайте до приготування.

1. Спочатку шийку потрібно замаринувати. Для цього помийте її, обсушити і зробіть надрізи по всій поверхні. У надрізи помістіть часточки очищеного часнику. Натріть м'ясо сіллю і спеціями за смаком, оберніть фольгою і залиште в холодильнику на добу.

2. Замариноване таким чином м'ясо можна коптити. Зніміть фольгу. Якщо у вас немає піддону для збору жиру в коптильні, то поверніть її за формою дна коптильні і покладіть під гратами. Якщо ж піддон є - то просто викиньте фольгу.

3. Насипте в коптильню тріску, встановіть решітку і піддон для збору жиру (або фольгу). На решітку покладіть м'ясо. Закрийте і поставте коптильню на вогонь.

4. Коптити близько двох годин, постійно підтримуючи рівномірну температуру. По завершенню копчення відкривайте коптильню не відразу, дайте м'ясу хвилин 10-15 відпочити. Потім вийміть його з коптильні, поріжте на порції і подайте на стіл із зеленню і овочами. Час, що залишився м'ясо зберігайте в холодильнику.

Смачного!


  • Свиняча шийка - 2 кілограма
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
Виберіть на ринку хороший шматочок свіжого м'яса і приступайте до приготування.

1. Спочатку шийку потрібно замаринувати. Для цього помийте її, обсушити і зробіть надрізи по всій поверхні. У надрізи помістіть часточки очищеного часнику. Натріть м'ясо сіллю і спеціями за смаком, оберніть фольгою і залиште в холодильнику на добу.

2. Замариноване таким чином м'ясо можна коптити. Зніміть фольгу. Якщо у вас немає піддону для збору жиру в коптильні, то поверніть її за формою дна коптильні і покладіть під гратами. Якщо ж піддон є - то просто викиньте фольгу.

3. Насипте в коптильню тріску, встановіть решітку і піддон для збору жиру (або фольгу). На решітку покладіть м'ясо. Закрийте і поставте коптильню на вогонь.

4. Коптити близько двох годин, постійно підтримуючи рівномірну температуру. По завершенню копчення відкривайте коптильню не відразу, дайте м'ясу хвилин 10-15 відпочити. Потім вийміть його з коптильні, поріжте на порції і подайте на стіл із зеленню і овочами. Час, що залишився м'ясо зберігайте в холодильнику.

Смачного!

Схожі рецепти