Рецепт Шийка в духовці у фользі фото

Шийка в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви у фользі

Хочете зробити натуральне, ароматне і соковите м'ясо на обід або вечерю? Тоді погляньте на рецепт приготування шийки в духовці у фользі. Свинина виходить неймовірно м'якою і дуже апетитною.

Це дуже простий рецепт шийки в духовці у фользі, який прекрасно підійде навіть для дітей. При бажанні його можна урізноманітнити гострим томатним маринадом або доповнити овочами, наприклад. Таке м'ясо можна подавати не тільки в якості основного блюда, але і у вигляді закуски.

  • Свиняча шия - 1 кілограм
  • Часник - 5-10 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка (за смаком)
шийка в духовці у фользі - фото крок 1
1. Рецепт приготування шийки в духовці у фользі починається з підготовки м'яса. Свинину необхідно вимити, як слід просушити і викласти на лист фольги. Видалити зайві плівки або великі шматочки жиру за бажанням. Так як шия досить жирне м'ясо, додавати рослинне масло при приготуванні не потрібно.
шийка в духовці у фользі - фото крок 2
2. Набір спецій для приготування цієї страви мінімальний, щоб зберегти істинний смак м'яса. Обсушену шийку необхідно посолити і поперчити з усіх боків. Гострим ножем зробити невеликі отвори по всій поверхні шматочка.
шийка в духовці у фользі - фото крок 3
3. Основним і невід'ємним інгредієнтом можна вважати часник. Завдяки йому м'ясо виходить дивно ароматним. Часник потрібно очистити і нарізати на 4-6 частин кожен зубчик. У прорізані отвори помістити шматочки часнику.
шийка в духовці у фользі - фото крок 4
4. Класичний рецепт шийки в духовці у фользі можна доповнити також улюбленими спеціями для м'яса. Використовувати можна паприку, гострий перець, сушені трави або готові набори.
шийка в духовці у фользі - фото крок 5
5. Тепер фольгу необхідно ретельно загорнути, щоб не випустити зайвий сік і відправити м'ясо в добре прогріту духовку. Щоб свинина була соковита і як слід проготовілась, температуру краще ставити не більше 190 градусів. Через 1.5-2 годину, в залежності від розміру шматочка м'яса, фольгу можна акуратно розгорнути. Залишити пекти шийку ще 15-20 хвилин при температурі близько 210-220 ступеня. Таким чином, м'ясо буде соковитим всередині, а зверху вийде рум'яна кірочка.

Схожі рецепти