Шийка в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити натуральне, ароматне і соковите м'ясо на обід або вечерю? Тоді погляньте на рецепт приготування шийки в духовці у фользі. Свинина виходить неймовірно м'якою і дуже апетитною.
Це дуже простий рецепт шийки в духовці у фользі, який прекрасно підійде навіть для дітей. При бажанні його можна урізноманітнити гострим томатним маринадом або доповнити овочами, наприклад. Таке м'ясо можна подавати не тільки в якості основного блюда, але і у вигляді закуски.
- Свиняча шия - 1 кілограм
- Часник - 5-10 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка (за смаком)
1. Рецепт приготування шийки в духовці у фользі починається з підготовки м'яса. Свинину необхідно вимити, як слід просушити і викласти на лист фольги. Видалити зайві плівки або великі шматочки жиру за бажанням. Так як шия досить жирне м'ясо, додавати рослинне масло при приготуванні не потрібно.
2. Набір спецій для приготування цієї страви мінімальний, щоб зберегти істинний смак м'яса. Обсушену шийку необхідно посолити і поперчити з усіх боків. Гострим ножем зробити невеликі отвори по всій поверхні шматочка.
3. Основним і невід'ємним інгредієнтом можна вважати часник. Завдяки йому м'ясо виходить дивно ароматним. Часник потрібно очистити і нарізати на 4-6 частин кожен зубчик. У прорізані отвори помістити шматочки часнику.
4. Класичний рецепт шийки в духовці у фользі можна доповнити також улюбленими спеціями для м'яса. Використовувати можна паприку, гострий перець, сушені трави або готові набори.
5. Тепер фольгу необхідно ретельно загорнути, щоб не випустити зайвий сік і відправити м'ясо в добре прогріту духовку. Щоб свинина була соковита і як слід проготовілась, температуру краще ставити не більше 190 градусів. Через 1.5-2 годину, в залежності від розміру шматочка м'яса, фольгу можна акуратно розгорнути. Залишити пекти шийку ще 15-20 хвилин при температурі близько 210-220 ступеня. Таким чином, м'ясо буде соковитим всередині, а зверху вийде рум'яна кірочка.