Рецепт Свиняча шийка в духовці фото

Свиняча шийка в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви у фользі

Я вважаю, що вибраний шматок м'яса визначає те блюдо, яке ми будемо готувати. Часто я від цього і відштовхуюсь. Цього разу купила свинячу шию, яка послужила початком дуже ситної вечері.

Але приготуйтеся до того, що потрібно підготувати свинину заздалегідь, з вечора, адже їй необхідно добре замаринувати. Завдяки цьому буде м'яка і соковита текстура, яка запечеться швидше. Ознайомтеся з тим, як приготувати свинячу шийку в духовці. Гаряче блюдо підходить і для будніх днів, і для святкових.

  • Свиняча шийка - 1 кілограм
  • Морква - 100 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Приправа для м'яса - 3 чайних ложки
свиняча шийка в духовці - фото крок 1
Часник пропустіть через прес. Потім змішайте його з приправою і сіллю.
свиняча шийка в духовці - фото крок 2
У різних місцях м'яса зробіть надрізи. Моркву очистіть і наріжте невеликими шматочками. Засуньте їх в отвори в свинині.
свиняча шийка в духовці - фото крок 3
Промажьте м'ясо з усіх боків сумішшю з першого кроку.
свиняча шийка в духовці - фото крок 4
Закрийте свинину харчовою плівкою. Залиште її в холодильнику на ніч, тобто. З 6-8 годин.
свиняча шийка в духовці - фото крок 5
Після цього загорніть його у фольгу і перекладіть м'ясо на деко.
свиняча шийка в духовці - фото крок 6
Поставте блюдо в духовку на 1 час при 190 градусах. Після цього розгорніть фольгу і запікайте свинячу шийку ще 15 хвилин.
свиняча шийка в духовці - фото крок 7
Залиште блюдо на 15-20 хвилин в духовці без вогню. Потім можете подавати його, нарізавши шматками. Смачного!

Схожі рецепти