Свиняча шийка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Я вважаю, що вибраний шматок м'яса визначає те блюдо, яке ми будемо готувати. Часто я від цього і відштовхуюсь. Цього разу купила свинячу шию, яка послужила початком дуже ситної вечері.
Але приготуйтеся до того, що потрібно підготувати свинину заздалегідь, з вечора, адже їй необхідно добре замаринувати. Завдяки цьому буде м'яка і соковита текстура, яка запечеться швидше. Ознайомтеся з тим, як приготувати свинячу шийку в духовці. Гаряче блюдо підходить і для будніх днів, і для святкових.
- Свиняча шийка - 1 кілограм
- Морква - 100 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - 3 чайних ложки
- Приправа для м'яса - 3 чайних ложки
Часник пропустіть через прес. Потім змішайте його з приправою і сіллю.
У різних місцях м'яса зробіть надрізи. Моркву очистіть і наріжте невеликими шматочками. Засуньте їх в отвори в свинині.
Промажьте м'ясо з усіх боків сумішшю з першого кроку.
Закрийте свинину харчовою плівкою. Залиште її в холодильнику на ніч, тобто. З 6-8 годин.
Після цього загорніть його у фольгу і перекладіть м'ясо на деко.
Поставте блюдо в духовку на 1 час при 190 градусах. Після цього розгорніть фольгу і запікайте свинячу шийку ще 15 хвилин.
Залиште блюдо на 15-20 хвилин в духовці без вогню. Потім можете подавати його, нарізавши шматками. Смачного!