Шийка свиняча, запечена з айвою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування свинячої шийки, запеченої з айвою і грибами. Айва і гриби надають дуже ніжний смак свинині.
Свиняча шия начиняється смаженою цибулею, айвою, опеньками і запікають у духовці.
- Перець чилі - 2 чайних ложки
- Свиняча шийка - 1400 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Вершкове топлене масло - 50 грам
- Бекон - 150 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Айва - 100 грам
- Опеньки - 150 грам
- Сало - 70 грам
- Лимонний сік - 40 мілілітрів
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
1. Свинячу шию розрізаємо навпіл, (не до кінця). Ми залишаємо приблизно один сантиметр. Потім змішуємо гострий чилі в пластівцях, рослинна олія, лимонний сік, і з усіх боків ретельно натираємо м'ясо. Солимо морської крупною сіллю, ложем в поліетиленовий мішок і прибираємо до ранку в холодильник. Вранці м'ясо готове до подальшого приготування.
2. Спочатку підсмажуємо цибулю, додаємо в нього копченого бекону і обсмажених опеньків. Слід поперчити і посолити начинку.
3. Підсмажуємо на вершковому маслі пластини айви і викладаємо їх на шиї. Потім акуратно розподіляємо начинку по м'ясу, прихлопуючи її долонькою, акуратно по розрізу складаємо шию, виправляємо випала начинку, і пов'язуємо ниткою.
4. Кладемо її в рукав для запікання, щоб не висохла зверху ложем кілька шматочків сала, зав'язуємо, робимо кілька проколів вгорі рукави, і відправляємо в духовку. Хвилин 26 при температурі 190 градусів. Потім температуру зменшуємо до 160 градусів. Через 20 хвилин витягуємо, розрізаємо рукав, і відправляємо знову в духовку на 20 хвилин. Постійно поливаємо соком. Вимикаємо духовку і залишаємо там лежати м'ясо в соку.
5. Остигнуло м'ясо накриваємо плівкою і тримаємо добу під гнітом, щоб м'ясо спресувалося і не розвалювалося при різанні.
6. Потім розрізаємо нитки ріжемо шматочками і подаємо до столу.