Рецепт Свиняча шийка тушкована фото

Свиняча шийка тушкована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Моя улюблена частина свинини - це свиняча шийка, а улюблений спосіб її приготування - гасіння. Однак тушу свинячу шийку я по трохи незвичайною методикою - розповідаю, з якої.

Опис приготування:

Якщо для вас краще блюдо - це добре приготоване м'ясо, то цей рецепт тушкованою свинячий шийки заслуговує вашої уваги. Блюдо дуже калорійне і жирне, звичайно ... Але при цьому і дуже смачне. Особливої ​​складності його приготування не представляє, однак за часом блюдо готується довго. Втім, від вас вимагається всього 10-15 хвилин зусиль, а потім 3 години м'ясо буде гаситися саме.

Отже, розповідаю як гасити свинячу шийку. Хто пробував готувати по моїм рецептом - розповідайте, як вийшло!

  • Свиняча шийка - 2 кілограма
  • Сіль, перець - За смаком
  • Олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 3 штуки
  • Селера (стебло) - 3 штуки
  • Часник (головка) - 1 штука
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Петрушка свіжа - - За смаком
  • Лавровий лист - 3 штуки
свиняча шийка тушкована - фото крок 1
Свинячу шийку розріжте на шматки приблизно вагою приблизно по 500 г. Зріжте плівки і зайвий жир, гарненько промийте, просушіть паперовим рушником, сіль і poperčite.
свиняча шийка тушкована - фото крок 2
На швидкому вогні обсмажте шматки м'яса в невеликій кількості масла до утворення скоринки з кожного боку. Нам потрібно, щоб м'ясо покрилося скоринкою. Ця корочка при гасінні не дозволить витекти м'ясного соку, таким чином м'ясо залишиться соковитим і ніжним.
свиняча шийка тушкована - фото крок 3
Витягуємо обсмажені шматки свинини з сковороди. Тепер додаємо в сковороду крупно нарізану селеру, морква і цибуля. Обсмажуємо пару хвилин в жиру, який виділився при смаженні свинини.
свиняча шийка тушкована - фото крок 4
Потім додаємо в сковороду головку часнику (цілком, можна навіть не чистити, а тільки помити), вино і томатну пасту. Перемішуємо і готуємо 3-4 хвилини на середньому вогні.
свиняча шийка тушкована - фото крок 5
Тепер повертаємо в блюдо шматки обсмаженої свинини. Заливаємо все це справа Бульни (якщо його немає - можна просто водою), додаємо свіжої зелені і лаврового листа. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 3 годин.
свиняча шийка тушкована - фото крок 6
По закінченню трьох годин тушкована свиняча шийка буде ідеально м'якою. Я рекомендую витягти шию, а що залишилися в каструлі овочі подрібнити в блендері, вийде дуже смачний соус. Подавати з картопляним пюре.

Схожі рецепти