Свиняча шийка тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Моя улюблена частина свинини - це свиняча шийка, а улюблений спосіб її приготування - гасіння. Однак тушу свинячу шийку я по трохи незвичайною методикою - розповідаю, з якої.
Якщо для вас краще блюдо - це добре приготоване м'ясо, то цей рецепт тушкованою свинячий шийки заслуговує вашої уваги. Блюдо дуже калорійне і жирне, звичайно ... Але при цьому і дуже смачне. Особливої складності його приготування не представляє, однак за часом блюдо готується довго. Втім, від вас вимагається всього 10-15 хвилин зусиль, а потім 3 години м'ясо буде гаситися саме.
Отже, розповідаю як гасити свинячу шийку. Хто пробував готувати по моїм рецептом - розповідайте, як вийшло!
- Свиняча шийка - 2 кілограма
- Сіль, перець - За смаком
- Олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 3 штуки
- Селера (стебло) - 3 штуки
- Часник (головка) - 1 штука
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Петрушка свіжа - - За смаком
- Лавровий лист - 3 штуки
Свинячу шийку розріжте на шматки приблизно вагою приблизно по 500 г. Зріжте плівки і зайвий жир, гарненько промийте, просушіть паперовим рушником, сіль і poperčite.
На швидкому вогні обсмажте шматки м'яса в невеликій кількості масла до утворення скоринки з кожного боку. Нам потрібно, щоб м'ясо покрилося скоринкою. Ця корочка при гасінні не дозволить витекти м'ясного соку, таким чином м'ясо залишиться соковитим і ніжним.
Витягуємо обсмажені шматки свинини з сковороди. Тепер додаємо в сковороду крупно нарізану селеру, морква і цибуля. Обсмажуємо пару хвилин в жиру, який виділився при смаженні свинини.
Потім додаємо в сковороду головку часнику (цілком, можна навіть не чистити, а тільки помити), вино і томатну пасту. Перемішуємо і готуємо 3-4 хвилини на середньому вогні.
Тепер повертаємо в блюдо шматки обсмаженої свинини. Заливаємо все це справа Бульни (якщо його немає - можна просто водою), додаємо свіжої зелені і лаврового листа. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 3 годин.
По закінченню трьох годин тушкована свиняча шийка буде ідеально м'якою. Я рекомендую витягти шию, а що залишилися в каструлі овочі подрібнити в блендері, вийде дуже смачний соус. Подавати з картопляним пюре.