Запечена шийка в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Само по собі м'ясо свинячої шийки дуже соковите і ніжне, тому особисто мені шкода його смажити або тушкувати, краще замаринувати м'ясо з часником і перцем, а потім запекти його в фользі - вийде дуже смачно.
Я думаю, всі погодяться з тим, що соковите і м'яке м'ясо це відмінно частування не тільки для домашніх, але і для дорогих гостей, тому рецепт приготування запеченої шийки в фользі може багатьом з вас стати в нагоді. Насправді мені він дуже подобається, тому що він гранично простий і досить економічний, а м'ясо з цим рецептом виходить ну дуже смачне. Особисто я готую запечену шийку в фользі в домашніх умовах майже до всіх свят, і завжди мої гості залишаються задоволені цим приголомшливим блюдом.
- Шийка свиняча - 800-900 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Для початку нам потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти, тому ми чистимо часник, а шийку промиваємо під проточною водою і витираємо насухо.
Далі ми натираємо м'ясо з усіх боків перцем і сіллю, а також пропущеним через прес часником. Викладаємо шийку в лоток, загортаємо її в харчову плівку і залишаємо маринуватися на три години при кімнатній температурі.
Після закінчення часу розстеляємо на столі лист фольги і перекладаємо на нього свинину, дуже ретельно загортаємо шийку так, щоб сік не витікав і залишався всередині згортка. Запікаємо шийку в розігрітій до 210 градусів духовці 1 час, потім відвертаємо фольгу зверху і запікаємо м'ясо ще хвилин 30-40 без неї.
Після цього м'ясо слід проткнути в декількох місцях ножем, якщо з нього випливає прозорий сік, значить, шийка повністю готова. Перекладаємо її на тарілку, нарізаємо на скибочки і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!