Шаурма з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо використовувати для приготування шаурми свіжі овочі і яловичину, то вийде не тільки дуже смачне, але і вельми корисне блюдо, спробуйте самі, і не пошкодуєте про витрачений час.
Через те, в яких умовах і з яких продуктів найчастіше готують шаурму в вуличних кіосках, про це блюдо склалося враження, як про шкідливий і низькосортному. Але якщо ви приготуєте шаурму з яловичини в домашніх умовах, потім змітайте його, наскільки це вона може бути смачною і корисною. Тут вам ніякого присмаку зіпсованих продуктів і подальшого розлади шлунка, навпаки, в нашу шаурму ми покладемо все тільки найкраще. Навіть м'ясо не будемо смажити, а просто відварити його, так що в цьому простому рецепті шаурми з яловичини одна користь і нічого крім користі.
1) Для початку необхідно відварити яловичину до повної готовності в злегка підсоленій воді.
2) Поки м'ясо вариться, ми займемося підготовкою інших інгредієнтів. Пекінську капусту промиваємо і шаткуємо, сир трьом на крупній тертці, огірки ріжемо брусками. Для соусу змішуємо в мисочці майонез і кетчуп.
3) Коли м'ясо звариться, необхідно дочекатися, поки воно трохи охолоне, і нарізати його на невеликі шматочки.
4) Всі продукти підготовлені і можна приступати до складання шаурми. Лаваш розкладаємо на будь-яку рівну поверхню, на нього посередині смужкою викладаємо пекінську капусту, але так, щоб вона з одного боку не доходила до кінця лаваша. Поливаємо капусту приготовленим соусом, наверх кладемо мариновані огірки. За огірками йде відварене м'ясо і тертий сир, при бажанні можете посипати начинку меленим чорним перцем.
5) Тепер той край, до якого не доходить смужка з начинкою, загортаємо наверх (це буде низ шаурми), і звертаємо лаваш рулетом.
6) Ставимо суху сковороду на вогонь і обсмажуємо на ній скручений лаваш з усіх боків до появи темних точок.
Як вид, рецепт приготування шаурми з яловичини гранично простий, і з ним будь-який впорається, так що порадуйте себе і своїх рідних відмінним блюдом, зробленим власними руками. Приємного всім апетиту!
- Лаваш вірменський - 1 штука
- Яловичина - 120 грам
- Капуста пекінська - 150 грам
- Огірки мариновані - 20 грам
- Сир твердий - 20 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки (бажано домашній )
- Кетчуп - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
1) Для початку необхідно відварити яловичину до повної готовності в злегка підсоленій воді.
2) Поки м'ясо вариться, ми займемося підготовкою інших інгредієнтів. Пекінську капусту промиваємо і шаткуємо, сир трьом на крупній тертці, огірки ріжемо брусками. Для соусу змішуємо в мисочці майонез і кетчуп.
3) Коли м'ясо звариться, необхідно дочекатися, поки воно трохи охолоне, і нарізати його на невеликі шматочки.
4) Всі продукти підготовлені і можна приступати до складання шаурми. Лаваш розкладаємо на будь-яку рівну поверхню, на нього посередині смужкою викладаємо пекінську капусту, але так, щоб вона з одного боку не доходила до кінця лаваша. Поливаємо капусту приготовленим соусом, наверх кладемо мариновані огірки. За огірками йде відварене м'ясо і тертий сир, при бажанні можете посипати начинку меленим чорним перцем.
5) Тепер той край, до якого не доходить смужка з начинкою, загортаємо наверх (це буде низ шаурми), і звертаємо лаваш рулетом.
6) Ставимо суху сковороду на вогонь і обсмажуємо на ній скручений лаваш з усіх боків до появи темних точок.
Як вид, рецепт приготування шаурми з яловичини гранично простий, і з ним будь-який впорається, так що порадуйте себе і своїх рідних відмінним блюдом, зробленим власними руками. Приємного всім апетиту!