Арабська шаурма
(покроковий рецепт з фото)
Шаурму, на сьогоднішній день, вживають у всьому світі. Також є безліч варіацій цієї страви. Цей рецепт поєднує в собі традиційні "арабські" інгредієнти і кілька новинок від мене особисто =)
Це класичний рецепт приготування арабської шаурми. Як основа використовується тонкий вірменський лаваш. М'ясо курки, час, що залишився з учорашнього вечері, я замаринував на одну годину в суміші з: масла, часнику, kurkumи, перець, зіри і чорного перцю. Потім зробив соус на основі йогурту. При формуванні шаурми немає чітких правил, тому на кожен лаваш кладіть продукти в довільному порядку і співвідношенні, все як вам подобається. Хай щастить!
- Курка - 500 грам
- Лаваш вірменський - 4 штуки
- Йогурт натуральний - 1 штука (баночка без цукру)
- Огірок - 1 штука
- Помідори черрі - 4-5 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Цибуля ріпчаста червоний - 1 штука
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - За смаком
- Куркума - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Зіра - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка (подрібнений)
- Лимон - 1/2 штуки
Підготуємо необхідні інгредієнти.
Я використовував курку, яка залишилася від вчорашнього вечері.
Її слід замаринувати в маринаді з: масла, часнику, kurkumи, перець, невеликій кількості зіри і чорному перці. Маринувати 1 годину для готового м'яса, для сирого - 3-4 годину.
Потім слід підсмажити курочку на сковороді-гриль. Головне не пересушити.
Приготуємо соус. Нам знадобиться: koriandr, чорний перець і часник.
Основою ж соусу буде - натуральний йогурт. Змішайте в одній ємності: йогурт, сік лимона, чорний перець, коріандр і часник.
Основою шаурми буде вірменський лаваш.
Розкладіть на столі 4 листа лаваша. Поріжте довільно овочі: помідори черрі, огірок, ріпчаста цибуля, петрушку. Овочі розкладіть на все 4 лаваша, як вам подобається.
Зверху кладемо м'ясо курки.
Курку полийте приготованим соусом.
Загорніть лаваш в трубочку, сформувавши шаурму. Розігріти можна на сковороді, без масла. Смачного!