Рецепт Арабська шаурма фото

Арабська шаурма
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Птах , Курка
Страви без випічки
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Заурма
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Шаурму, на сьогоднішній день, вживають у всьому світі. Також є безліч варіацій цієї страви. Цей рецепт поєднує в собі традиційні"арабські" інгредієнти і кілька новинок від мене особисто =)

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування арабської шаурми. Як основа використовується тонкий вірменський лаваш. М'ясо курки, час, що залишився з учорашнього вечері, я замаринував на одну годину в суміші з: масла, часнику, kurkumи, перець, зіри і чорного перцю. Потім зробив соус на основі йогурту. При формуванні шаурми немає чітких правил, тому на кожен лаваш кладіть продукти в довільному порядку і співвідношенні, все як вам подобається. Хай щастить!

  • Курка - 500 грам
  • Лаваш вірменський - 4 штуки
  • Йогурт натуральний - 1 штука (баночка без цукру)
  • Огірок - 1 штука
  • Помідори черрі - 4-5 штук
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста червоний - 1 штука
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Петрушка - За смаком
  • Куркума - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Зіра - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Koriandr - 1 щіпка (подрібнений)
  • Лимон - 1/2 штуки
арабська шаурма - фото крок 1
Підготуємо необхідні інгредієнти.
арабська шаурма - фото крок 2
Я використовував курку, яка залишилася від вчорашнього вечері.
арабська шаурма - фото крок 3
Її слід замаринувати в маринаді з: масла, часнику, kurkumи, перець, невеликій кількості зіри і чорному перці. Маринувати 1 годину для готового м'яса, для сирого - 3-4 годину.
арабська шаурма - фото крок 4
Потім слід підсмажити курочку на сковороді-гриль. Головне не пересушити.
арабська шаурма - фото крок 5
Приготуємо соус. Нам знадобиться: koriandr, чорний перець і часник.
арабська шаурма - фото крок 6
Основою ж соусу буде - натуральний йогурт. Змішайте в одній ємності: йогурт, сік лимона, чорний перець, коріандр і часник.
арабська шаурма - фото крок 7
Основою шаурми буде вірменський лаваш.
арабська шаурма - фото крок 8
Розкладіть на столі 4 листа лаваша. Поріжте довільно овочі: помідори черрі, огірок, ріпчаста цибуля, петрушку. Овочі розкладіть на все 4 лаваша, як вам подобається.
арабська шаурма - фото крок 9
Зверху кладемо м'ясо курки.
арабська шаурма - фото крок 10
Курку полийте приготованим соусом.
арабська шаурма - фото крок 11
Загорніть лаваш в трубочку, сформувавши шаурму. Розігріти можна на сковороді, без масла. Смачного!

Схожі рецепти