Арабська хліб
(покроковий рецепт з фото)
Арабська хліб під назвою "піта" я вперше спробувала багато років назад, як це не дивно, в Парижі. З тих пір давно навчилася пекти його сама і хочу поділитися тут своїм рецептом.
Приготувати арабська хліб "піта" дуже просто, дивіться покрокову інструкцію до рецептом і виконуйте рекомендації, особливо важливе дотримання пропорцій і температурного режиму. Навіть якщо коржик не сильно роздулася при випічці, що може трапитися від нерівномірного прогріву духовки, в ній все одно утворюється той самий "кишеню", але, втім, і без цього, коржик дуже смачна.
- Борошно - 360 грам
- Вода - 240 грам
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1-1, 5 чайних ложки (без гірки)
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка (швидкодіючі)
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Теплу воду розділіть на дві частини, в одну додайте сіль, в іншу частину всипте дріжджі і цукор, розмішайте до розчинення інгредієнтів.
У ємність для замішування тіста просійте борошно.
Зробіть в борошні поглиблення, влийте вміст обох мисок, змішайте з борошном.
Додайте оливкову олію, замісіть тісто, добре вимісити його руками.
Змастіть тісто залишками оливкового масла.
Накрийте тісто серветкою, поставте в тепле місце для бродіння на 1 час.
Через годину розділіть тісто на 10 рівних частин, подкатайте в кулю, накрийте харчовою плівкою і дайте расстойку 30 хвилин.
Заздалегідь включіть її на розігрів, разом з листом, щоб вони добре прогрілися перед випічкою. Розкачайте тісто в корж діаметром 12-15 сантиметрів.
Викладіть коржі на лист для випічки, поставте випікатися при температурі 200 градусів на 10 хвилин.
Діставайте з духовки одну партію коржів і відразу ж відправляйте випікатися іншу партію.
При випічці хліба, в ньому утворюється порожнина "кишеню", який можна розрізати і вкласти всередину різні наповнювачі - соуси, салати, гумус, зелень, та що завгодно, виходить дуже смачно.